Wednesday, September 16, 2015

Bondarenko vyřadila první nasazenou v Tokiu WTA

První kolo bývá rozloženo do dvou hracích dnů  na pondělí a úterý. Na některých hráčkách je ještě občas vidět, kdo, kdy přiletěl. Prvního překvapení se turnaj dočkal hned v pondělí, když vypadla první nasazená Španělka C.Suarez Navarro s Ukrajinkou Kateryna Bondaranko dvakrát 4-6. 
Tato Ukrajinka chystá comeback. Už jednou byla na 32.místě (2009) na světě a letošní bilanci zápasů má 40-22 (zdroj Resultina) a WTA  umístění 85. Po turnajích jezdí se svojí rodinou, dvouletou dcerkou a manželem. Má neuvěřitelnou sebe disciplínu, hodně cvičí, je dynamická a nic si neodpustí. V neděli na večer byl klub už skoro prázdný a ona šla ještě do posilovny cvičit před zítřejším večerním zápasem. Svůj návrat zahájila vloni přes tvrdé kvalifikace na ITF turnajích a později WTA kvalifikacích. Na podzim 2014 už z kvalifikace vyhrála ITF 50k a došla do finále na americkém kontinentu. 
Tady v Tokiu vyřadila ve druhém kole  Australanku Gajdošovou ve třetím setu 6-4 a ve čtvrtfinále vyzve Y. Wickmayer. Ta vyřadila naší Katku Siniakovou 6-4 6-3 v prvním kole. Pro Katku to byl teprve druhý zápas od zranění kotníku a výkon jde jen nahoru. Do čtvrtfinále dále jde Polka Magda Linette, která vyřadila Zarinu Diyas 6-2 7-5. Hsieh z Tajwanu vyřadila Japonku Nara 6-2 6-4. Ta dokáže hru hodně "rozházet", sama o tom s námi dnes mluvila P.Hercog v letadle, že od ní člověk neví, kam to poletí, ale většinu míčů hraje krátký a nízký okolo kříže, po čemž se blbě přechází k síti.

Zatím se nejeví o turnaj moc zájmu ze strany Japonců. Překvapilo mě, že vůbec vybírají vstupné asi okolo patnácti dolarů za lístek. Asi větší zájem přijde v následném týdnu, kdy se bude hrát WTA Premier turnaj. Ve čtvrtek odlétáme do Soulu a let trvá necelé tři hodiny.




No comments: