Monday, September 21, 2015

Kristýna Plíšková měla na dosah 2.kola - WTA Korean Open

V první rundě se dohrávaly zápasy kvalifikace, která začínala od deseti hodin. Z ní postoupily čtyři kvalifikantky do hlavní soutěže, mezi nimi i letošní juniorská vítězka Roland Garros Španělka P.Badoso Gibert. Ta přitom byla v prvním zápase zralá na odjezd domů, když prohrávala 2:6 2:5 s Hsu. Ale jak se to rychle otočí, tak vás to nakopne a nakonec prošla celou kvalifikací.

Další tři kvalifikantky jsou Běloruska Sasnovich, Ukrajinka Kozlova a Američanka českého původu Nicol Melichar, která se specializuje pouze na čtyřhry. To je pro mě překvapení, že vyhrála tři zápasy v kuse. Vloni s ní hrála vítězně například Anna Vrbenská kvalifikaci u nás na Spartě ITF 100k. 
Pak už od dvanácti hodin pokračovaly zápasy prvního kola hlavní soutěže. Na centrálním dvorci nastoupila Němka J.Goerges se Španělkou Arruabarrena 6-1 6-4. Já mezitím sledoval zápas Slovinky P.Hercog s Američankou L.Davis. Výškový rozdíl mezi oběma hráčkami je přibližně třicet cm, když Hercog má 182 cm  a Davis 157. Zápas vyhrála Slovinka 6-1 6-3. Na to, že je tak malá Davis, tak je neskutečně rychlá a dynamická. Hodně jí to letí z backhandu.
Klára Koukalová musela vzdát Slovence M.Rybárikové pro zdravotní potíže. Kristýna Plíšková hrála nadějný zápas na centrálním dvorci proti druhé nasazené Karolíně Schmiedlové. V prvním setu dokázala otočit riskantní hrou z 1-3 na 6-3. Druhý set vyhrála Slovenka 3-6 a ve třetím rozhodl jeden prohraný servis a Schmiedlová zápas dohrála na svém podání. Pro Kristýnu, ale určitě povzbudivý výsledek.


No comments: