Sunday, September 13, 2015

Zemětřesení v Tokiu - Japan Open WTA

Tak jsem asi jediný, který zaspal sobotní noční zemětřesení v 5:50 ráno. Hotel se asi po dobu více než deseti sekund otřásal a stupeň Richterovi stupnice byl na 4.5 bodu.  Prý do 5.5 s tím nikdo nic nedělá, jak je to tady často. Ráno se o tom většina hráček bavila a nejdále asi byla na tom Zarina Diyas, která se šla podívat na chodbu hotelu, jestli se evakuuje z hotelu, nebo ne. 
My máme před sebou ještě dva dny tréninku, zatím co se v sobotu rozehrává kvalifikace. Klub vypadá příjemně všude je dostatek prostoru jak player´s lounge, tak i hráčské jídelně. Turnaj se hraje v Ariake parku, kde je 14 kurtů + zastřešený centrální kurt a menší centr jako kurt 1. 
Vzdálenost mezi kurty a hotel je hodně příjemná a cesta trvá kolem deseti minut. V Tokiu je docela vlhkost a vnitřní klimatizace jede na plné obrátky, že se bez bundy uvnitř nedá sedět. V posilovně je taková zima, že tam kromě Japonek snad nikdo nechodí. 
Oficiálním míčem je Srixon, který je těžší a podobá se hodně Dunlopu. Srixon vyrábí taky rakety, ale známější je v Asii. Z hráček hraje s raketami Srixon Zarina Diyas. Oba dny máme kurt pro sebe a střídáme hráčky na tréninkách Hercog, Hibino a Jovanovski. 
V kvalifikaci je první nasazená Kristýna Plíšková, která přiletěla s Ivem Minářem z čínského Dalianu a Tereza Martincová, která má  za coache Ivetu Benešovou. Konečně jsem měl možnost se taky podívat na Španělku Badosa Gilbert (97´), která letos vyhrála juniorský Roland Garros. 

No comments: