Sunday, September 20, 2015

Začíná 1.kolo Korean Open Tennis

V pondělí začíná první kolo WTA turnaje s celkovou dotací 426.000´ USD. V Soulu je léto a denní teploty jsou těsně pod třicítkou. Od pátku, kdy jsme se přesunuli z Tokia, trénujeme dvoufázově. Katka vystřídala několik hráček během sparingů od Hercog, Wang, Davis, Schmiedlovou a Georges. Dneska odpoledne jsme trénovali na centrálním kurtu a čekali na pondělní program, jestli Katka bude hrát zítra, nebo až v úterý. 
Mezi hotelem a kurty jezdí autobus a vzdálenost 6 km někdy jedeme v zácpě skoro hodinu, nebo jen dvacet minut. Ale to bylo snad jen dnes, kdy je tady neděle. Příjemných 16 kurtů, jen to chce vždy získat ten správný s turnajovým nátěrem, a ne ten z olympiády z roku 1988, který je značně zrychlený. Posilovna není, pouze Streching Room s pěti karimatkami na protažení. 
Kvalifikací nakonec žádná Češka neprošla a tak v hlavní soutěži bude bojovat trio Sparťanek. Kateřina Siniaková, Klára Koukalová a Kristýna Plíšková. První nasazenou hráčkou turnaje je Rumunka Begu a druhou Slovenka Schmiedlová. Turnaje se účastní taky obě semifinalistky z Tokia McHale a Tomljanovič. 
Dneska ráno po snídani jsem stihl zaběhnout naproti přes ulici do Budhistického kláštera. Cestou na tenis jezdíme přes Olympijský park. Pár fotek níže.



No comments: