Friday, September 25, 2015

Semifinále v Soulu - WTA Korean Open Tennis

Dnešní čtvrtfinálové zápasy rozhodly o semifinalistkách, které se zítra utkají o finále. Kromě jednoho zápasu se hrály všechny na centrálním dvorci. Návštěvnost je velmi slabá a troufám si odhadnout, že zápasy tak sleduje okolo tři sta lidi. Žádná sláva.:(
Karolína Schmiedlová, která je druhá nasazená vyřadila Němku Mona Barthel 6-4 3-6 6-1. U Schmiedlové je to páté letošní semifinále a pořád může hrát o turnaj WTA Elite Trophy, který se hraje týden po Masters a je určený pro hráčky mezi 9-19.místě WTA. Zatím prochází turnajem vždy ve třech setech.

Rumunku Irina Begu přehrála Švédku Johanna Larsson 6-4 7-5.  Děvčata se na kurtě ještě pohádaly, když si nepodaly po skončení zápasu ruce. Begu už vedla 5-1 ve druhém setu, když úplně vytuhla a bez pohybu vyházela spousty nevynucených chyb. Pak při servisu Larsson nechala opakovat její podání, že nebyla připravená a následně Larsson si nadávkou zakřičela na Begu a obdržela od rozhodčího warning. Begu to udělala nenápadně, co potřebovala, tak se stalo. Nechala za vyrovnaného stavu 5-5 vyhodit soupeřku z rytmu a ta to nezvládla přejít hlavou.

Běloruska Aliaksandra Sasnovich válí. Z kvalifikace se probojovala už do semifinále a dneska získala 137. hráčka světa cenný skalp nad Američankou Sloane Stephens 6-3 6-2. Američance to hodně rychle letí z forhandu, ale k čemu to je, když se nepohybovala na nohou rychle. Hodně kazila a Sasnovich hrála výborně po lajnách. U Stephens platí, že hraje podle toho, jak se  vyspí. 

Belgičanka Alison Van Uytvanck přemožitelka naší Kateřiny Siniakové  porazila Rusku Elizabeth Kulichkova 6-1 4-6 6-2. Zápas jsem neviděl, ale Kulichková hraje podle jedné šablony a tu nemění. Snaží se hrát rychle, jiné míče nehraje.

Zítra odlétáme ze Soulu do Tashkentu. Dnešní čtyřhra nevyšla. Katka hrála s Kimiko Date-Krumm, které je 45 let. Ale na tento věk to vůbec není špatné.

No comments: