Friday, September 18, 2015

Korean Open WTA - 6 Českých hráček v turnaji

Ve čtvrtek dorážíme do Soulu. Na letišti nás vítá jedna z organizátorek Korejka, která neumí anglicky a do ruky nám vrazila lístky na autobus a odvedla nás na zastávku před letištní halu Terminálu 1. Polona Hercog jí prokoukla první, že neumí ani slovo, tak bylo zbytečné se pokoušet na cokoliv se zeptat. Mě pak na jízdním řádu ukazovala odjezd v 5:05, ale musel jsem jí ukázat na hodinkách, že není ráno, ale odpoledne, a že to jede v 17:30.
Cesta do centra trvala skoro dvě hodiny, už kvůli tomu, že Incheon International Airport není součástí Soulu, ale vzdálenější letiště s městečkem. K tomu byla dost velká dopravní zácpa. Asi jsme očekávali i nějaký turnajový vůz typu Hyundai, nebo Kia a místo toho to byl linkový autobus. :)
Turnaj se hraje v Olympijském parku, kde se konala Olympiáda v roce 1988. V tom roce se vracel na olympiádu tenis po delší odmlce. Tehdejším vítězstvím Miroslav Mečíř získal zlato pro tehdejší Českolovensko. Druhým milníkem bylo vítězství Steffi Graf, která získala Golden Slam -  Olympijské zlato a čtyři Grandslamová vítězství. Její připomínka je hned před vstupem na centrální kurt.

Areál je moc pěkný, je tam 16 kurtů, jen pár jich nemá nový nátěr a odskoky míčů jsou jiné, než na kurtech, kde se bude hrát turnaj. Areál je přímo v parku, a za postraními kurty je bývala olympijská vesnička z které jsou teď byty. Panelové domy připomínají u nás třeba sídliště Stodůlky. Zázemí turnaje je opět uvnitř centrálního dvorce.
V pátek trénujeme dvakrát. Hráčky, které hrají hlavní soutěž přilétávají dnes. My aspoň máme už jet leg za sebou. Turnaj se hraje s dotací 426 000´ USD. Sparťanky zde budou hrát hned čtyři. Kateřina Siniaková, dále Klára Koukalová, která se posunula do hlavní soutěže včera, tak sedli s Igorem Bruknerem na první letadlo do Soulu a Kristýna Plíšková, která se posunula těsně při losování kvalifikace do hlavní. Kvalifikací se bude určit chtít probít Kateřina Vaňková, Nicol Vaidišová a Tereza Martincová.
Dneska nám nad hlavami po celým den přistávaly vojenská letadla od bombardérů, stíhaček až po vrtulníky. Uvidíme co bude během turnaje. Zítra začíná kvalifikace.

No comments: