Friday, October 2, 2015

Kateřina Siniaková si po roce opět zahraje finále v Taškentu

Kateřina Siniaková společně s Verou Duchevina postoupily do finále čtyřhry na turnaji Taskhent Open. V loňském roce získala tady titul ve čtyřhře se Srbkou Alexandrou Krunič. První dva zápasy musely vybojovat v supertiebreaku, ale zvládly to. Dnešní semifinálový zápas vyhrály proti Bychkova, Voegele 7-5 7-6. Zítra je čekají Rusky Panova, Gasparyan.

Ve dvouhrách se hrály napínavé čtvrtfinálové zápasy, které byly plné zvratů. První nasazená Annika Beck už vedla 6-2 4-2 a 5-3 nad Srbkou Jovanovski, které se tady daří, když má odtud jeden titul z kvalifikace (2013) a jedno finále (2014). Srbka na centrálním dvorci otočila a vyhrála druhý set 7-5 a 6-3. 

Další zápas s mečboly na obou stranách byl mezi Němkou Anna Friedsam a Chorvatkou Donna Vekič. Friedsam si v červenci utrhla kotník na turnaji v Bad Gasteinu a měsíc netrénovala před US Open. Tady vyhrála první set 6-3 a druhý set patřil stejným poměrem Vekič. 

V třetím setu Vekič odskočila do vedení 4-2, ale Friedsam útočnější hrou obrátila do vedení 5-4, k tomu jí pomohly i dvě dvojchyby soupeřky. Odevzdaná Vekič pak vyhodila tři míče v řadě a Friedsam měla tak tři mečboly, když najednou Vekič zabila jeden balon, pak druhý na jednou bylo 5-5. Za stavu 5-6 pro Vekič, bylo ošetření Němky, ale ta pak už tempo nenašla a zápas Vekič vyhrála 7-5 ve třetím setu.

Třetí čtvrtfinálový zápas mezi Ukrajinkou K.Kozlova a Japonkou Hibino skončil vítězstvím Japonky 6-3 6-3. Více jsem očekával výhru Kozlové, která přehrála ve druhém kole Katku Siniakovou. Tentokrát strojově hrající Ukrajinka narazila na ještě více strojově hrající Japonku. V delších výměnách byla lepší Japonka. 

O titul ve dvouhře se utkají Hibino a Vekič. Ta tady odtud už jedno finále má. 

No comments: