Sunday, October 4, 2015

Siniaková-Duchevina skončily ve finále Taskhent Open

Kateřina Siniaková a Vera Duchevina to nakonec dotáhly ve čtyřhře do finále tady v Taskhentu. Ve finále podlehly ruské dvojici Gasparyan, Panová 1-6 6-3 3-10. Loňské vítězství  ve čtyřhře tak Katka neobhájila, ale musím říct, že s Věrou to byl skoro zázrak postup do finále. Na ní je poznat, že se vrací po zranění a hodně ji chybí důraz. Jinak je  fajn pohodová hráčka s kterou se dá bavit na turnajích.

Ve dvouhře zvítězila Japonka Hibino nad Vekič 6-2 6-2. Mezitím se začala hrát kvalifikace dvou milionového turnaje v Pekingu, která se oproti zvyklostem rozehrála už v pátek a v sobotu. Podle pravidel, pokud jedna hráčka ještě dohrává turnaj, tak se jeden čeká na ni, ale musí odehrát oba kvalifikační zápasy za jeden den a nejpozději musí nastoupit k prvnímu zápasu ve dvanáct hodin. Pokud to nestíhá, tak se bez pokuty odhlašuje.

Bojana Jovanovski v pátek po prohraném semifinále s Hibino 3-6 4-6 sedla do letadle a v sobotu ráno po sedmi hodinách letu přes noc vystoupila z letadla a zamířila rovnou na kurt. Vyhrála oba kvalifikační zápasy a dostala se do hlavní soutěže. Klobouk dolů, prý se prospala tři hodin v business třídě. V prvním zápase vyřadila Slovenku Magdu Rybárikovou 1-6 6-2 6-1 a po hodině odpočinku o postup porazila Američanku Lauru Davis 7-6 6-2. Nutno dodat, že Jovanovski trénuje docela velké dávky při každém turnaji a teď se ji to určitě hodilo.

Máme za sebou čtyři týdny v Asii.  Na cestě domů budeme mít daleko menší jet leg než bychom měli při příletu z Koree.




No comments: