Saturday, September 14, 2013

US Open, Wimbledon, French Open vše S+K

Jsme skoro už týden doma po návratu z US Open a vyrovnáváme se časovým posunem. Z reakcí od holek vím, že se s tím vyrovnávají hodně rychle a Katka šla hned ve středu ráno na osmou do školy. Mě to trvá týden se s tím srovnat a dnes v O2 aréně při Davis Cupu mi Martin Štěpánek (trenér Chorvatského tenisty Ivan Dodig) potvrdil to samé. Ráno je člověk jak praštěný palicí a v noci nespí. Pro holky výborná vlastnost se s tím vyrovnávat takhle rychle, hned druhý den se probouzet na budík a spát celou noc. Pro cestování a tenis velmi dobré!
Teď už se holky rozjedou na ženské turnaje a uvidíme. Ale ještě jednou si dají společnou čtyřhru mezi juniorkami Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková při Mistrovství České Republiky družstev juniorů. 
Projel jsem si jejich výsledky od Roland Garros, kde spolu hrály poprvé a ani v jednom zápase nemusely vítězit v supertiebreaku. Většinou když už se trápily, tak zápas skončil těsně a v průběhu každého turnaje na ně sedl většinou  ve dvou zápasech horší výkon, ale dokázaly tyhle zápasy zvládnout a vyhrát.
Když to nešlo "ideálně", tak přesto vyhrávaly gamy ze shody, když se rozhodovalo bez výhod. Na rozhodující stavy většinou "Austrálie" a soupeřky jim returnovaly na raketu. Ale co považuji za důležité, tak si hodně lidsky sedly a bavilo je to.
Škoda, že spolu nehrály od Austrálie, ale to je život. Tam letos Bára finále oplakala, když ji spoluhráčka Korashvili udělala šest lehkých chyb v rozhodujícím supertiebreaku. Katka taky hodně často vybírala a vybírala a ne vždy zvolila vhodnou spoluhráčku k sobě. Každopádně vítězství ve čtyřhrách je na Grandslamech pěkné, určitě dodává další sebevědomí, ale holky se budou chtít stoprocentně prosadit ve dvouhrách!
Poděkování patří taky Jirkovi Fenclovi (trenér Lucky Hradecké), že za námi v Paříži dorazil a jeho postřehy holkám rozšířily obzory ve čtyřhře. Co mě zaujalo, byl večerní trénink Korejců při US Open na hotelu ve fitnes. Mají vůli a touhu být lepší.
Jak vznikl tanec po vítězství..? Holky našly jedno mé video ze Summer Cupu a prý bylo tak příšerné, že mi chtěly dokázat, že zatancují lépe...Jelikož píseň Pijeme Colu od Michala Davida už jsem zpíval, tak si našly jinou píseň od Davida a řekly, že pokud vyhrají v Montreálu, tak zatancují, to ale nevěděly, že bude tolik lidí na tribuně.Měly trému, ale povedlo se jim to.

Montreal, Canada, 2013


US Open, USA, 2013


No comments: