Wednesday, September 25, 2013

Junior Fed Cup & Junior Davis Cup Mexico - den 2

Trénink jsme měli dnes posunutý na devátou hodinu a dnešní soupeř jeden z favoritů MS zde v Mexiku byl celek Ruska. Počasí kolem 28 stupňů přichystalo pěkné vedro, které odpoledne hodně zesílilo i díky vyšší nadmořské výšce (1850m). Slovenky zažily další smolný den zraněním Mihálikové.
Rusky byly nad naše síly, přesto holky vyhrály aspoň cennou čtyřhru, protože Rusky neradi nechávají body soupeřům a nejradši by všechny kosily 3:0 na zápasy. Je to dobrá povaha z jejich strany. V. Kudermentovou znám už od čtrnácti let a když vím co má za sebou za turnaje, včetně ženských turnajů ITF Pro 25 000 Moskva, 50 000´ Kazaň, 25 000´ Petersbourg a míří na WTA Kremlin Cup do Moskvy, tak přeci jenom něco už "zažila" oproti nám. Samozřejmě nechybějí odehrané Grandslamy. D. Kasatkina je na tom podobně s žebříčkem Top 5 na ITF.
Cze-Rusko 1:2 
Miriam Kolodziejová proti Kudermentové podlehla 2:6 5:7, ale dalo se hrát zvláště, když ve druhém setu Miri vedla 4:2 a úvodní tlak od Rusky zeslábl. Velký rozdíl byl v podání, kdy se Kudermentová dokázala opravdu prvním servisem vyservírovat z problému a její úspěšnost byla hodně vysoká. Kdežto Miri její servis moc nepomohl a rozdíl v razanci byl velký. Po deblech jsme strávili půl hodiny trénováním a Miri pak odservírovala kolem padesáti míčů.
Simona Heinová proti Kasatkině prohrála 2:6 2:6 přitom  Simona hraje daleko razantněji, ale nevynucené chyby pomáhaly Kasatkině. Platí to samé co u Miri, je škoda, že Simona prohraje dvakrát game ze 40:15 v prvním setu a kdyby dotáhla oba tyto gamy, tak má vedení 4:3 místo 2:5.
Do čtyřhry nastoupila Simona Heinová, Petra Melounová- Kasatkina, Pospelova 7:5 7:6. Opravdu dobře to zvládly odehrát důrazem u sítě. Rozdíl ve hře oproti Ruskám je, že nedokážeme udržet procento prvního servisu stabilně po celý zápas. 
Holky hrají skoro třičtvrtiny zápasu jen druhý servis a jsou hned od začátku pod tlakem. Kudermentová má několikrát 15:40, ale dá čtyři první servisy a stav je srovnaný. Horší reakce na míče pod nohy a zahrát tři až pět rychlých míčů s přeběhem v plné rychlosti kurt sem a tam a hrát tak po celý zápas. My to zvládneme parkrát  a pak přijdou lehké chyby. 
Slovenky bojovaly s Brazilkami 1:2 a v rozhodující čtyřhře musela ve druhém setu skrečovat Miháliková pro zranění zad. Přitom ona získala vedení jedna nula po vítězství v první dvouhře. Schmiedlová pořád cítí kotník při doběhu do stran a v zápase podlehla. 
Večer ještě ITF Junior School povinná škola pro všechny hráče MS. Hodinová přednáška o prezentaci ITF, dopingu, emoce na kurtě, stravě a regeneraci, pravidla poskytování rozhovorů.! Zítra bojujeme o třetí místo ve skupině. Cze-Korea a Svk-Namibia.!

No comments: