Tuesday, September 3, 2013

Siniaková a Krejčíková ve 2.kole na US Open

Pondělní déšť se nám hodil a získali jsme o jeden den navíc se připravit na 1.kolo US Open. Přitom  Katka Siniaková už byla cestou na zápas, když ji zastihnul dešť a následně upravený program byl bez holek. Ráno jsme se ještě stihli rozehrát. 
Na večer hodinu trénujeme v parku vedle hlavního areálu. Obě holky doprovází nejbližší rodiny. Za Bárou přijel brácha s manželkou a za Katkou oba rodiče, táta, máma. Jsme v silném složení a holky mají velkou podporu. 
V neděli se hrály velmi dobré zápasy. Hned v 1.kole hrála druhá nasazená Anna Konjuh s A. Ostapenko, když Ostapenko měla set 7:5  a 4:1 a nakonec to Konjuh otočila a zbylé dva sety na 6:4 6:4. Druhý zajímavý zápas měl být Townsend- Abanda, ale Townsend odstoupila a místo ní se posunul do hlavní soutěže někdo další. 
V úterý konečně už Katka a Bára hrají. Ráno se s každou rozehrávám zvlášť, jelikož Katka hraje od čtvrt na deset a Bára si přispává a hrajeme od deseti hodin spolu. Raketa se pěkně protáčí v ruce z vlhkosti, člověk je hned spocený a to nemusí dělat rychlé pohyby.
Katka Siniaková poráží Mexičanku Cisneros 7:6 6:3. V prvním setu to je trochu jak na houpačce, Katka vedla 2:0, pak 4:2 a najednou prohrávala 5:6, aby set nakonec získala přesvědčivě v tiebreaku 7:6 (1). Ve druhém setu přišlo uklidnění za stavu 5:3 set si Katka pohlídala.
Bára Krejčíková s Japonkou Yamamoto začala pomaleji, jak je u ní občas obvyklé 0:2, ale pak v zápase dominovala a byla znát převaha 6:3 6:2. Odpoledne ještě holky vyhrály čtyřhry. První kola vyhrály, tak přijde uklidnění a makáme dále! Marie Bouzková se Slovenkou Schmiedlovou se postaraly o překvapení, když zaslouženě vyřadily ve čtyřhře Makarova-Silich 6:3 7:5, ve druhém setu výborně otočily z 0:4 na 7:5 a jsou v dalším kole.
Je večer, holky jsou na hotelu a já se dívám na Arthur Ashe Stadium na Serenu Williams. Sedím úplně nahoře a diváci tady sedí a přijde mi, že ten zápas snad ani nesledují v nejhornějších řadách. Vypadá to tak, že si sem přišli sednout po práci a pokecat s kolegama. Ještě na kurtě Louise Armstronga sleduji prvni set Berdycha s Wawrinkou, který vyhrává 6:3 a já odjíždím na hotel. Pak už jen v posilovně sleduji jak Wawrinka vítězí.V půlnoci dobihám 8km. 


No comments: