Thursday, September 26, 2013

První vítězství pro Cze a Svk na MS v Mexiku

Poslední zápasy ve skupinách na Mistrovství světa družstev v Mexiku přinesly konečně vítězství našemu i Slovenskému týmu. Favorité postupují dále a v semifinále Junior Fed Cupu jsou Rusko-Maďarsko a USA-Austrálie. V Junior Davis Cupu je překvapením, když do semifinále neproniklo Rusko a USA, tam si zahrají Španělsko-Německo a Austrálie-Korea. Korea obhajuje vítězství tohoto ročníku z MS z Prostějova před dvěma lety.
My jsme vybojovali třetí místo ve skupině dnešním vítězstvím nad Koreu 2:1 a ve zbývajících zápasech nás čeká hrát o 9.-12.místo. To stejné platí pro Slovenky, které dnes porazily "exotickou" Namibii 2:1.
Cze-Korea 2:1
První bod vybojovala Miriam Kolodziejová nad Korejkou Ahn Yu 4:6 6:4 6:1. Miri mohla vyhrát ve dvou setech, měla vedení 4:3 40:15 v prvním setu a pak následně uhrála pouze 2 míče za celý set. Ve druhém a třetí setu už byla koncentrovanější a dohrávala spousty míčů v kurtě a díky tomu měla tlak a mohla zakončovat výměny. 
Simona Heinová bojuje na pozici jedničky s těžkými soupeřkami, dneska zahrála o poznání lépe, ale na vítězství to nestačilo a podlehla D. Kim 2:6 3:6. Hodně se "pere" na servisu, který ovlivňuje její hru. Ze hry přetlačí soupeřky. 
Za stavu 1:1 přišla rozhodující čtyřhra Simona a Petra Melounová zápas zvládly a porazily Korejky Choi, Kim 7:5 7:6. Ve druhém setu prohrávaly 3:5 a podařil se jím obrat na 6:5 a dva mečboly, které Korejky odvrátily, ale tiebreak jsme získali 8:6. Petra hrála dobře u sitě a Korejky se snažily po důrazném míči dobře přebíhat. Zítra pokračujeme proti Egyptu. 
Slovenky porazily Namíbii 2:1. Do první dvouhry se dala do "kupy" Miháliková, která zvítězila nad dvojkou z Namíbie 6:1 7:5, ve druhém setu se jí povedl obrat z 2:5. Střešňáková podlehla jedničce 2:6 2:6, ale není taky fit se zápěstím. Ve čtyřhře s přehledem Schmiedlová, Mihálíková získaly rozhodující bod. Jak jsme se shodli se Slovenským kapitánem, nikdo z nás nechtěl vracet domů, že prohrál s Namíbii. 

No comments: