Friday, September 6, 2013

Siniaková-Krejčíková si zahrají finále na US Open

Dneska děvčata Kateřina Siniakova-Barbora Krejčíková zvládly semifinále čtyřhřy proti E. Mertens, I. Soylu 7:5 6:4 a zítra budou usilovat ve finále o třetí Grandslamové vítězství v řadě. Zápas se vyvíjel jako na houpačce, holky vedly 4:2 a pak bylo 4:5 a nakonec 7:5 první set a ve druhém vedení 4:1. Mertens hrála hodně měkce a občas nečekaně hrála z míčů pod sítí po lajně, na což byla Bára upozorňována před zápasem.
Ve dvouhře hrála Katka o postup do semifinále s Japonkou Hibi. Hráčka s jednoruč backhandem a čopem, forhand s kladívkovým držením. Ta si dokonce zahrála 2.kolo kvalifikace US Open žen do které se dostala díky vítězství v otevřené americké kvalifikaci do které se může přihlásit každý hráč, jen je potřeba mít USTA členství, které stojí 30,- USD na rok. 
Japonka držela délku úderů sice hrála měkce, ale první set nevyšel Katce 2:6. Ve druhém setu přidala v aktivní hře, začala měnit hru k přechodu k síti a pomáhala si backhandem a šla do vedení 5:1. Další gamy šly rychle a najednou byl stav 5:3 a Hibi byla zpátky ve hře, nezkazila míč a byla nepříjemná, k tomu Katka odstoupila od své hry, díky které vedla. Druhý set Japonka otočila na 5:7.
Další semifinalistky jsou Konjuh, která poráží dvojnásobnou semifinalistku z Roland Garros a Wimbledonu Chirico 6:3 6:2. Němka Lottner porazila Belindu Benčič 6:4 6:2 a přemožitelka Báry Tornado Black jde dále vítězstvím nad Shymanovich 7:6 6:4.
Na US Open je skvělé počasí, které je suché, ale vytratila se vlhkost z počátku týdne. Večer sleduji čtyřhru Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká a holkám se podařilo "načapat" sestry Williams a poráží je 6:4 6:1. Serena sice nastoupila do čtyřhry jen po hodině pauzy po dvouhře. Ale duo H+H hrála opravdu dobře, v prvním setu hodně do lajny. Williams byly bez pohybu a snažily se hrát jen na sílu. 

Zítra finále ve večerní čas!

No comments: