Tuesday, September 24, 2013

MS San Luis Potosí, Cze-Mexico 1:2, Svk-Australia 1:2

První zápas nám proti domácímu Mexiku nevyšel. Příliš mnoho nevynucených chyb pomohlo Mexičankám k vítězství 2:1. Ráno jsme absolvovali trénink od osmi  hodin a zápasy začaly od deseti dopoledne. Zítra nás čeká silné Rusko, které porazilo Koreu až v rozhodující čtyřhře a celkově 2:1.
Mexičanky nehrály rychle a děvčata udělala více nevynucených chyb ve svých dvouhrách. Lítá to pekelně rychle a odskoky míčů jsou neustále nad ramena na což si hůře zvykáme, s tím máme největší problémy. Po dvouhrách bylo rozhodnuto a ve čtyřhře jsme pouze snížili na 1:2. Pořád si myslím, že tyhle zápasy se musejí vyhrávat.
Petra Melounová měla šance proti druhé Mexičance C. Gorches zvláště v prvním setu měla dvakrát 40:15 při servisu Gorches za stavu 2:2 a 3:3, ale break nezískala. Přitom servis hodně zde platí. V tiebreaku hned 0:4, přesto se podařilo dotáhnout na 5:6. Druhý set už byl ovlivněn tím prvním a porážka 6:7 2:6.
Simona Heinová se snažila hrát útočně, ale R. Zarazua jen čekala na chyby, které přišly. Výsledek 4:6 1:6 je jednoznačný a my se musíme zlepšit. Ve čtyřhře Simona a Miriam Kolodziejová vyhrály  6:3 6:4 a získaly aspoň jeden bod. První set odehrály hodně slušně. 
Slovenky mají smůlu, při tréninku se zranila  Kristína Schmiedlová, která si podvrkla kotník a nemohla nastoupit. Přesto Slovenky hrály proti favoritkám z Austrálie hodně vyrovnaně a získaly bod z dvouhry,Miháliková přehrála 6:2 ve třetím setu Bains. Katarina Strešňáková podlehla těsně australské jedničce Tomič 4:6 ve třetím. Čtyřhru získaly Australanky!
Překvapení asi žádné. Rusky se trápily s Korejkami, které máme obě ve skupině. Slovinka Mansa Pislak skončila v nemocnici pro žaludeční a srdečný nevolnost, kterou odvezla sanitka. Pár skupin je hratelných, ale nemá cenu naříkat. Zitra s Ruskem !

No comments: