Monday, September 23, 2013

Mistrovství světa zahájíme proti Mexiku a Slovenky s Austrálií

Pondělní den probíhal ve znamení poslední přípravy před MS družstev "16". Do Mexika jsme odcestovali ve složení týmu, který si vybojoval postup na Mistrovství Evropy. Simona Heinová, Petra Melounová, Miriam Kolodziejová. 
Dneska máme za sebou třetí den aklimatizace v místě MS. Tréninky rozepisuje ITF a na nás vyšel dnes ranní trénink od osmi do deseti. První hodinu jsme hodně trénovali rychlé míče s reakcí v "zákleku", aby si holky ještě více zvykly na nízké a rychlé míče a poté drive voleje. Na závěr tréninku ještě holky čtvrt hodiny servírují. 
Druhou hodinu už hrály body a my jsme mezitím měli kapitánskou schůzku s vedením ITF ohledně nasazení týmu. Až neuvěřitelný trik nahlásili Brazilci, kteří první hráčku nominovali až jako třetí, což ITF opět vrátilo do původní podoby. Za Američanky bude hrát Gordon ročník 99´, která hrála letos i na MS družstev v Prostějově. 
V poledne jde hrát už jen Simona a Miri, obě hrají jeden set, což nám zabírá necelou hodinku a já opět mířím od jedné na další meeting kapitánů, který trvá přes hodinu. V noci musela pro střevní potíže do nemocnice Novozelanďanka, které nakonec večer operují "slepák". 
Od tří hodin probíhá focení týmů a následně přesun do druhého klubu na losování. Junior Fed Cup 2013 - do skupiny jsme se přilosovali k prvním nasazeným Ruskám dále finalistkám z Asijské kvalifikace Koreji a domácím Mexičankám. První zápas nás čeká v úterý s Mexikem.
Slovenský tým ve složení Kristina Schmiedlová, Katarina Strešňáková, Tereza Miháliková a kapitán Vladimír Habas se nalosoval do skupiny D k Austrálii, Maďarsku a Namibií, ta se poprvé v historii kvalifikovala do finále Junior Fed Cup Finals. Zítra začíná Slovenský tým proti druhým nasazeným Australankám.  
Junior Davis Cup slibuje velkou bitvu favoritů Ruska, Německa a USA. Za Rusko hraje Rublev, Shatolin. Za Ńěmecko druhý hráč na ITF  Zverev a za USA o rok  mladší Kozlov. Budou to pěkné zápasy.!

No comments: