Sunday, September 8, 2013

Kateřina Siniaková-Barbora Krejčíková vyhrály US Open

Poslední Grandslam sezóny a český tenis slaví tituly na US Open. Juniorky Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková poráží ve finále Švýcarsko-španělskou dvojici Belinda Benčič a Sara Soribes Torno 6:3 6:4 a holky tak mohou oslavit letošní třetí grandslamové juniorské vítězství ve čtyřhře. 
Zápas byl hodně těžký, protože soupeřky nastoupily se stejnou taktikou jako holky hrály v předešlých zápasech, na každý bod australské postavení. Od soupeřek to bylo velmi chytré, protože dosud to na holky takhle nikdo nehrál. Zvládly i malou krizi ve druhém setu, když vedly už 5:1, ale dokázaly zvládnout poslední game za stavu 5:4 a zvítězily 6:4. 


Slavnostní předávání uváděla bývalá Americká hráčka Chanda Rubin. Děvčata měla proslovy a opět nechyběl závěrečný tanec, tentokrát i poslední mezi juniorkami! Děvčata zvítězila na US Open, Wimbledonu, French Open k tomu Bára má finále z Australian Open. Ale možná se Katka rozloučí s juniorkami až na Australian Open, když bude chtít zkomplementovat všechna vítězství na Grandslamech. K tomu holky ještě mají vítězství z Mistrovství Evropy do 18 let. 
Večer jsme zašli podpořit na finále další naše hráčky. Andrea Hlaváčková a Lucie Hrádecká vyhrály ve finále nad Australankami Del´Acua, Barty 6:4 ve třetím setu. Atmosféra byla vynikající a při proslovu si Andy vzpomněla, že naše juniorky sedí v hledišti, tak na mě zamířila kamera a zklidily za to velký aplaus. Bylo to milé od Andrei a holky to velmi potěšilo.
K tomu v mixu  Andrea Hlaváčková s Max Mirniy dosáhli taky na vítězství a v nedělním finále Radek Štěpánek a Leander Peas taky zvítězili! Bylo nádherné, když Radek děkoval Paesovi, že na něj čekal po zranění a mohl se mu takto odvděčit vítězstvím a zase Leander notoval, že potkal nejlepšího deblistu, který je z České Republiky.
V nedělním finále vítězí Serena Williams nad Viktoria Azarenka 7:5 6:7 6:3. Finále jsem sledoval úplně ze shora, nebyla to až tak špatné. Holky vyrazily s rodinami do města. Zítra odlet domů!




No comments: