Friday, September 27, 2013

Petra Melounová rozhodla drama s Egyptem - MS Mexiko den 4

Na pátek ITF nachystalo zápasy pouze o  9.-16. místo a ostatní týmy měly volno. Něktěří využili City Tour a vyrazili na prohlídku města, nebo dospávali a regenerovali před dalšími boji. Je to náročné a únava je znát na každém. Přeci jenom tak vysoko neni zvyklý hrát každý a vyjimkou jsou pouze Jihoameričané z Peru, Brazílie, Bolívie, Kolumbie. Díky nim se tady hraje jinak natlakovanými míči do vyšší nadmořské výšky. Na nás vyšel dnešní zápas a pak budeme pokračovat posledním zápasem v neděli.
Je ráno a před tréninkem není dobře Simoně, bolest hlavy a cítí se hodně unavená. Během tří dnů má jediná z týmu šest zápasů za sebou. Vynechává trénink a míří odpočívat na pokoj. Místo ní jde do dvouhry Petra Melounová, která získala v "dramatu" cenný skalp nad Sandrou Samir, 50. hráčkou světa na ITF. Hrajeme s Egyptem o 9. místo.
Cze-Egypt 3:0 
Nejprve si Miriam Kolodziejová "vodila" na kurtě Egyptskou trojku H. Labsheen do stavu 6:0 3:0, než jí zvolnila a málem se nestačila "divit", když bylo 3:4. Přitom první set trval patnáct minut. Naštěstí druhý set zvládla dohrát 7:6. 
Druhý zápas Petra Melounová-Sandra Samir 3:6 7:6 7:6 drama až do úplného závěru, na které si přišel podívat i Luca Santilli, šef ITF juniorské sekce. Samir hodně šidí a podvádí na turnajích a tady to zkouší i na rozhodčí. Petra je v prvním setu lepší a útočnější do stavu 3:1, pak Samir zabrala a Petra odpadla zvláště od stavu 3:3 na 3:6. 
Samir hraje lépe backhand a z forhandu "neublíží", snaží se běhat a "plazit od zadu ". Ve druhém setu 3:5, ale Petra musí hrát utočně a chodit švihem do míčů. Obrat se vydařil do tiebreaku, kde Samir "zkolabovala" lehkými chybami 7:2 pro Petru. 
Ve třetím setu je Petra "nahoře", hned vede 2:0 30:0, ale vedení na 3:0 nezískala, což byla chyba. Samir začala zase bojovat. Od stavu 4:3 Petra už moc nemůže a musí hrát na tři údery, jak je výměna delší, tak jí vyhrává Samir. Stav 4:4, 4:5, 6:5, 6:6 a tiebreak, kde Petra ztrácí. Už prohrávala 2:5, ale riskem zabila čtyři míče za sebou a měla mečbol za stavu 6:5. Samir se sesypala a hodila druhý míč backhandem do sítě a Petra zvítězila v křečích po třech hodinách. Petra má velikou radost a získala pěkný skalp soupeřky.
Do čtyřhry na večer nastupuje Simona Heinová a Miriam Kolodziejová. Simona to šla zkusit, když tak bychom to skrečovali. Petra už byla hodně "kožená" hrát čtyřhru, k tomu má tejp na pravé ruce od rána. Čtyřhru holky vyhrály 7:5 6:0. 
Slovenky podlehly Francouzskám 1:2 v rozhodující čtyřhře a to znamená, že v neděli o konečné deváté místo budeme hrát s Francií. Večer volno a my kapitáni týmů a ITF máme společnou večeři. Místní Mexičani se pořád snaží něco vymýšlet pro nás. Přesto přístí rok se Mistrovství světa pravděpodobně přestěhuje do Číny, ale rozhodnutí padne v únoru.

No comments: