Tuesday, September 13, 2016

V Tokiu se hraje v hale - 1.kolo

Uff, celý den jsme strávili v hale. Od rána pršelo a tak se hrálo na centrálním dvorci pod zataženou střechou. Každá hráčka dostala půl hodiny na rozehrávku ve čtyřech a od jedenácti se začal hrát první zápas. V průběhu dne supervisor přesouval ostatní zápasy na venkovních dvorcích na pozdější časy až nakonec všichni stejně skončily v hale, ale pár zápasů se ani nestihlo začít a budou se dohrávat zítra. 

S turnajem se rozloučila první i druhá nasazená hráčka. Y.Wickmayer, která tady obhajovala loňské vítězství prohrála s V.Golubič 1-6 6-7. Wickmayer ji pořád křížem masírovala jednoručný backhand a Golubič ho prokládala nepříjemným čopem, až vždy Wickmayer zkazila. Golubič je backhandová hráčka a neznamená to, že když hraje jednoruč, tak tam má slabinu. Často si hráčky na jejím backhandu vylámou zuby. 

První nasazená Japonka M.Doi prohrála s Běloruskou A.Sasnovich 5-7 3-6. Sasnovich ji opět backhandem hodně přehrávala. Z loňska Sasnovich obhajuje finále ze Soulu, tak určitě bude chtít máknout, aby nevypadla ze stovky a nemusela do kvalifikace na Australian Open. 

Kateřina Siniaková vyřadila Němku A.Lottner 6-1 6-2. Vysoká Němka si vyhrála své podání až ve druhém setu, ale celkově to Katka měla pod kontrolou. Za stavu 5-4 doservírovala druhý set do vítězství. 

Další Němka S.Lisicki podlehla Švédce J.Larsson 3-6 2-6. Lisicki se snaží o velkou ránu, ale čtvrtým úderem už nemá pohyb a tak kazí míče. Další zápasy už jsem neviděl. Včera i dnes se spousty hráček muselo podrobovat antidopingové zkoušce. Dá se říci, že z každého zápasu jedna hráčka šla na doping.  

No comments: