Monday, September 12, 2016

Začíná první kolo v Tokiu WTA

V pondělí se dohrálo poslední kolo kvalifikace a zároveň se odehrálo pár zápasů prvního kola hlavní soutěže. Na postup bylo potřeba vyhrát tři zápasy, když postoupily do hlavní dvě Japonky Kato, Sema, dále Korejka Jang a Švédka Peterson., nakonec se dostala i jedna lucky losser a to Němka Lottner. 

Z prvního kola skončily hned dvě nasazené hráčky Bondarenko (Ukr) a Brengle (Usa). Ukrajinka podlehla Chirico 4-6 5-7 a Američanka skončila na raketě Čepelové 1-6 4-6. Kurty nejsou tak rychlé, jak někdo říká, napomáhá tomu i míče Srixon, které jsou těžší. Dneska bylo zataženo a tím jsme byli ušetřeni dalšího "pařáku". 

Kateřina Siniaková včera zatrénovala pod zataženou střechou, protože venku pršelo. Tréninky byly ve čtyřech po půl hodinách na centru. Jednou s Golubič a s Rosolskou. Dneska dopoledne s nějakou Japonkou, nestihl jsem pochytit její jméno. Ale Japonky hrají skoro všechny stejně, drží se u lajny a narážejí míče rychle zpátky, ale rotací se dají rozhodit. Odpoledne jsem zahráli sami. 

Večer byla povinná párty v hotelu Daiba. Moc se to nezdržovalo a před devátou byli všichni na pokojích. Na pódiu představily nasazené hráčky, které pak soutěžily mezi sebou, která vydrží snít Californii roll se silným wasabi. Poté si vylosovaly dalších devět hráček a ty dělaly to samé. Na Katku wasabi naštěstí nezbylo. :). Sál hotelu byl plný a párty je nezbytnou součástí turnajů, která se pořádá pro sponzory. Je to takové poděkování vůči sponzorům, kteří mají možnost se pozdravit s hráčkami.

Zítra pokračuje první kolo. WTA Tokyo - Hashimoto Sogyo Japan Women´s Open Tennis.


No comments: