Sunday, September 25, 2016

Začíná se hrát Wuhan WTA

Ve středu jsme se přesunuli letecky na další turnaj do Wuhanu, který je na severu Číny. Společnost China Southern Airlines byla ok a po dvou hodinách jsme tahali zavazadla z jezdícího pásu. Cesta z letiště zabrala skoro hodinu do hotelu. 

Ve čtvrtek byl sign in do kvalifikace a v pátek, sobota se hrála hrálo o postup do hlavní soutěže. Z hotelu je to 45 minut do areálu a jede se skrz město někam na okraj. Areál je v lepším stavu než v Guanzghou a je vidět, že turnaj patří mezi Premier 5 s dotací 2,5 milionu. Rozdílné je počasí, kdy je sice horko třicet stupňů, ale není vlhko. Jen je cítit více smog. 

Kasatkina se zapomněla přihlásit, tak musela taky do kvalifikace s žebříčkem 29, je to nepříjemná hráčka v kvaldě. Souběžně se ještě dohrávají turnaje v Tokiu, v Soulu a v Ganughzou, tak se řada hráček přihlásila, ale nebyly na místě a tak se na pár zápasů muselo čekat do soboty. S tím, že musejí odehrát dva zápasy v jeden den. 

Kateřina Siniaková zvládla vyhrát oba zápasy, když porazila obě Číňanky Han 6-4 6-0 a Duan 6-3 6-3. Asi nejtěžší bylo, že při  zápasech Číňani nevydrží sedět v klidu na tribunách a neustále si stoupají a odcházejí , nebo přicházejí a tím narušují hru hráček v koncentraci. V neděli začíná hlavní soutěž.

Zajímavý zápas byl taky mezi Američankami Chirico-McHale, který vyhrála Chirico 6-3 7-6. Po včerejším zápase dorazila v Guangzhou dorazila Konjuh, ale dostala od Min dva kanáry. Z Tokia vystoupila dopoledne  z letadla Krunič a jela rovnou na zápas s Georges 2-6 2-6. 

Areál je obrovský a obsahuje velký centr kurt , dále další dva kurty s velkým hledištěm a dále šest zápasových menších kurtů, patnáct tréninkových kurtů. Komplex je zahrnut pro olympijskou přípravu. Organizátoři se snaží a turnaj má příjemnou atmosféru. 

Dneska jsme jeli velkým autobusem nazpátek, když se mnou jeli Shelby Rogers, Coco Vandeweghe a trenér a v půli cesty se nám rozbil autobus. Řidič uměl říci jen oki., nakonec jsme to po hodině zpoždění dojeli bezpečně. Večer byla player´s party. 

No comments: