Friday, September 16, 2016

Kateřina Siniaková v semifinále v Tokiu

Co to byl dneska za den.. naprostá spokojenost! Ranní trénink byl přesunutý do haly a nakonec tam zůstaly tři ze čtyř čtvrtfinálových zápasů. Ten poslední se hrál na večer už zase venku.  Pod střechou centrálního dvorce je pořádné vlhko a hráčky se musejí neustále otírat po každé výměně do ručníku. Rozehrávka byla s Japonkou Nara, poté oběd a čekání do dvou jestli se bude hrát venku, nebo v hale kvůli neustálému poprchávání. 

Nakonec supervisor posílá obě hráčky do haly, ale když během poslední půl hodiny mění rozhodnutí hned čtyřikrát, tak jsme chvíli mířili ven, pak se zase čekalo, pak hala, ven, a zase dovnitř. 

Tohle ale byl hodně dobrý zápas; Kateřina Siniaková - Alison Riske 6-2 6-4. Asi jsem dneska ráno potkal jiného člověka. Hodně dobrý zápas s pevné obrany do útoku. Když se to ve druhém setu trochu začínalo vyrovnávat z 3-2 na 3-4, tak přišla drobná korekce a vyslání signálu k většímu tlaku a změny směru servisu. Alison už moc čekala dopředu s backhandovým držením na returnu a tušením co přijde, ale obrat na 6-4 byl nádherný. 

Slovenka Jana Čepelová vyřadila poslední Japonskou naději v soutěži K. Nara 3-6 6-4 6-1. Diváci chodí jen na japonské hráčky a tak to vypadá, že tribuny budou prázdné v závěru turnaje. Asi bych jim měl ukázat fotku z naše turnaje WTA na Spartě a říct jim, že ty tribuny máme plné od pondělí. 

Ten zápas předtím hrála Kateřina Siniaková s Chirico. Oba údery hrála skoro vyrovnaně Chirico a dost se zlepšila v této sezóně. Nebylo úplně lehké zvolit kam hrát, protože taky vycházíte z toho jak hraje váš hráč. Ale večer jsem projel ještě výsledky na Resultině o Chirico..asi taková poslední možnost..a tam bylo poznat, že Chirico prohrála zápasy vždy s hráčkami co hrají rychle. Vlastně ji nedávali čas na to, aby ona mohla rozdělovat údery do stran. Někdy je dobrý se podívat s jakým typem hráčů soupeř prohrává nejčastěji a podle toho zvolit hru.

Semifinále čtyřhry už holkám nevyšla Siniaková, Krunič podlehly Japonkám 5-10 v supertiebreaku. Japonky byly více deblovější.  

No comments: