Saturday, September 17, 2016

Kateřina Siniaková si zahraje o titul v Tokiu

Kateřina Siniaková si zahraje letos druhé finále na okruhu WTA. Souběžně s naším turnajem se začal hrát druhý turnaj WTA Premier. Ráno jsme pěkně zírali, protože druhý turnaj má úplně jiné sponzory a všechny plachty na kurtech se převlékly do modra, jen jeden menší centr kurt musel zůstat v růžové barvě pro turnaj International, který dohrává Katka. Je vidět, že Premier je větší turnaj a komfort turnaje se mnohem více vylepšil. Přibyly nové drinky v lednicích, na obědě je větší výběr nápojů, větší výběr snacku je i player´s lounge, konečně namontovali i počítače s tiskárnou. 

Semifinále se začalo hrát od dvanácté hodiny. Bylo pěkně dusno. Kateřina Siniaková deklasovala Číňanku Shuai Zhang 6-3 6-0. A byl to ten správný den, kdy vám padají karty. Ve druhém setu od stavu 2-0 Číňanka už nevěřila, že by vyhrála a hrálo se podle Katky. Jen v závěru přišla taková věc, která se stává. Na mečbol Shuai zareturnovala do autu a na Katku při průletu míče kolem padlo uvolnění, že je konec, ale čárový rozhodčí zahlásil aut a s opravou empajrového rozhodčího, že míč byl dobrý. Místo radosti, se bod opakoval a hrálo se dalších asi sedm bodů, kdy se Katka musela vrátit a zatnout se v koncentraci, vytlačit myšlenku, že už měl být konec..a pak povedlo se! Zítra finále!

Druhé semifinále bylo také napínavé. Sledoval jsem ho od druhého setu. Nakonec zvítězila Američanka Ch.McHale nad Slovenkou J.Čepelovou 6-4 3-6 7-5. Zápas byl dlouhý, ale ač Američanka hrála v každém zápase od prvního kola tři sety, tak ji síly vůbec neopustily. Zítra začíná finále od dvanácti hodin, ale má pršet, tak by se když tak mělo hrát od 15:00 na centru pod zataženou střechu. 

Během týdne bylo taky pár zemětřeseních, vždy se to tady chvělo okolo pěti stupňů Richt. ale berou to jakoby nic. Ale dneska večer se se mnou rozhoupala celá koupelna a vana pod nohama, že jsem myslel, že je konec. Večer jsem s fotografem Jetem vyrazil do města na sushi. Bylo vynikající, mají to prostě čerstvé. Tak zítra!

No comments: