Saturday, April 27, 2013

Souboj Hradecká – Siniaková v Chiasso 25 000´

Ve středu začíná 1. kolo hlavní soutěže a všechny Češky se nalosovaly k sobě do horní čtvrtiny pavouka k první nasazené Lucce Hradecké. Počasí tentokrát přeje a silné vysokohorské sluníčko pálí extrémně silně. Katka Siniaková se společně s Katkou Vaňkovou vylosovaly hned do 1. kola a ráno se dozvídáme v žertu, že to losovala Lucka Hradecká. Vítězka půjde v příštím kole na Lucku.
Katka Siniaková poráží Katku Vaňkovou 6:1 6:3, která je od konce prvního setu zraněná a zápas „jen“ dohrává. Překvapení turnaje je vítězství juniorky Jil Belen Teichman (roč.97) nad 207. hráčkou světa Italkou C. Dentoni 6:3 4:6 6:3. Přitom Teichman byla s námi na španělské juniorské sérii ITF a více jak dva zápasy tam nevyhrála. Tady se nezalekla Italky a hrála s ní odvážně a hlavně až dokonce zápasu. Nebyla spokojená, že jen vyhrála set.
Varya Flink to měla dobře rozehrané proti další Italce 6:1 a 40:0 a pak už nechala Italku hrát a podlehla 3:6 ve třetím setu a večer odjíždí s tátou do Holandska trénovat, kde se připravuje. Švýcarka Kennel porazila Sasnovich (BLR) poměrně hladce, přitom Sasnovich se dařilo a vyhrála 25 000´ v Estonsku předtím. K. Alexandrova postoupila taktéž do druhého kola. Večer  je v klubu hráčská večeře, která nestojí za nic a ty chytřejší tohle vynechávají a jdou sami na večeři do města.
Ve čtvrtek se hraje na centru zajímavý zápas 2.kola mezi Katkou a Luckou Hradeckou. Za námi dorazil i prezident klubu z Frauenfeldu, kde Katka v březnu vyhrála první „desítku“. Katka se pomalu rozjížděla a v prvním setu to nebylo ono, hodně chyb a nízké procento prvního servisu hodně rozhodlo. Ve druhém setu se jí podařil nástup na který Lucka nezareagovala a vedení 5:1 bylo dostačující. Ale zkušenost Lucky byla stále znát, snížila na 5:3, ale Katka set vyhrála 6:3, ale na třetí set byla zase už lépe připravená. Výměny byly vyrovnanější, přesto to na vítězství nestačilo. Lucka se vrací po zranění a její hra se lepšila.
Některé soupeřky jsou připravené a některé nepřipravené. Nakonec hraje finále Němka, která chtěla první den při příjezdu trénovat s Katkou a do které bych neřekl, že by´měla hrát finále. Postavou byla neforemní a ve druhém kole měla na ní Teichman 5:2 v první setu. Kathynka Von Deichman taky nehrála špatně, jedna z mála hráček s jednoručním backhandem a nebezpečným krosovým forhandem do volného prostoru a dobře se pohybující po kurtě jako laňka. 

No comments: