Saturday, April 13, 2013

1 den v Barceloně


Turnaj pro nás v pátek skončil. Nastiya nestačila na Parazinskaite a podlehla 1:6 4:6, odpoledne se nepodařilo postoupit Simoně do semifinále čtyřhry proti Jihoafričankám. Tak nezbývá než zabalit si a přesunout se do Barcelony. 
David Havel a Ondřej Dohnal odlétají se svými hráči brzy ráno. My ještě v sobotu ráno trénujeme před naším odjezdem. Vymyslel jsem trénink, který byl „svižný“ od začátku s přeběhy u sítě a deblovějším pojetím. Holky tam neměly čas vnímat dvoutýdenní únavu a trénink byl výborný na závěr našeho pobytu u JCF.
Odpoledne nás čekala už jen pětihodinová cesta vlakem do Barcelony, kam jsme dorazili kolem pátý odpoledne. Hotel hned v centru města nám usnadnil cestu a po týdenním bydlení v akademii je hotel Expo vítanou změnou. Ještě jsem vlastně neukázal v jakých chatrčích se bydlí u JCF, tak dole připojuji fotku pro pobavení. Pro turnaj ITF 1 je samozřejmě kvalitnější ubytování, jen je vzdálené 35 km od akademie a my jsme zvolili kvůli vzdálenosti bydlení na místě. Během turnaje není čas na nic. 
Takhle nám zbyl po turnaji jeden den si prohlédnout Barcelonu, vlastně i vinou ČSA, které létají pouze po obědě a vzdálenost Villena- Barcelona nejde urazit v den odletu. My jsme vyrazili na sightseeing autobusem po Barceloně. Není špatné, aby holky něco viděly z míst, kde se právě nacházejí.
Autobus s námi objel hlavní turistická místa a my na střeše autobusu jsme si to „užívali“. Mezi tím mi David Kunst voxoval skóre derby Sparta- Slávie a při každém gólu bylo slyšet „gooóól“. Sparta vyhrála 3:1. 
My jsme tak stihli vidět Olympijský stadión, kde se konaly OH v roce 1992, Kolombův sloup u pobřeží a další, nakonec trasa trvala kolem dvou hodin. Zítra ještě stihneme basiliku Sagrada Familia a v poledne už směr letiště.

No comments: