Tuesday, April 23, 2013

Postup z kvalifikace v Chiasso 25 000 ´ USD

V úterý se hrály hned 2.kola o postup do hlavní soutěže. Kurty dostaly docela zabrat po třech dnech deště. Areál má pouze pět kurtu, tak se nedá trénovat a hráčky z hlavní soutěže musí jezdit trénovat jinam.
Včera přijela Katka Vaňková a Lucie Hradecká se svým trenérem Jirkou Fenclem. Lucka bude první nasazená a pro turnaj je to velká propagace na 25 000´USD. Druhá nasazená je Australanka Dellacqua, která tady rovnou zůstala po Fed Cupu.
V turnaji je hodně Švýcarek, ale také ty, které byly s námi ve Španělsku na turnajích ITF. Dvě hrají kvalifikaci Stadler a Ottoman a zbylé tři Grimm, Teichmanm, Kennel hrají hlavní soutěž. Švýcarky se daly hodně na objíždění turnajů se svým trenérem Keilem. Ještě vloni mi přišly průměrné, ale letos už je na nich vidět větší vyhranost z turnajů. Hodně jim to prospělo, vloni jsem je potkával v Japonsku v Osace, nebo v Moskvě, Eddie Herr, ale i na 10 000 turnajích žen. Jezdí pouze v týmu a když dohrají dvě tři dříve, tak letí samy domů. Mezi sebou mluví anglicky, jinak by se nedomluvily, protože každá je z jiného Kantonu.
Dneska holky zvládly vyhrát oba zápasy, píši v množném čísle, protože s námi tráví hodně času Varya Flink a večer chodíme společně přes čáru do Itálie na večeře. Včera jí tu nechal táta a byla s námi sama. Švýcaři jsou pořádní, čistota je všude znát, jen mají nedostatek parkovacích míst, nebo jen hodinová stání. Takhle dostal včera Jirka pokutu za stěrač auta.
Kateřina Siniakova si hladce poradila se soupeřkami 6:0 6:0 a ve třetím zápase o postup 6:0 6:2. Asi nemá cenu psát jména soupeřek. Ta poslední s kterou hrála Katka o postup, byla hodně líná a na rychlejší míče vůbec nereagovala. Kvalifikovala se i Flink, ale i Alexandrova z Olympu. 

No comments: