Thursday, April 11, 2013

Heinová a Komardina o čtvrtfinále

Středeční den přinesl zápasy druhého kola turnaje ITF 1. Chladná rána se během dopoledne mění na teploty kolem 18 stupňů a je příjemně. Jelikož jsem "vyfasoval" tři zápasy do druhé rundy ve stejný čas, tak nebylo jednoduché všechno stihnout vidět.
Jediná Nastiya Komardina hrála první zápas od devíti ráno a zápasem se „protrápila“ k vítězství nad Španělkou 6:1 7:6. Zápas bez tempa s mnoha chybami bez pohybu byl hodně mizerný.
Současně nastupovaly na zápas Nina Holanová a Anna Vrbenská. První set sleduji Ninu, která lehce proti nasazené Angličance Wallace vede 4:0, ale poté uhrává pouze jediný míček a stav je 4:4. Vyrovnaný set ztrácí 5:7. Ve druhém setu přidává  do hry více jistoty a vyhrála ho 6:2, přesto ve třetím setu se necítí „na koni“ jak by měla a zápas vyhrává Wallace 5:7 6:2 1:6.
Anna dostává lekci od první nasazené D. Kasatkiny 1:6 1:6, o rok mladší Ruska hrála bez chyb a vždy si počkala na správný čas k útoku. Anně chyběla preciznost a nevynucených chyb bylo mnoho..
Simona Heinová si tentokrát nechala drama pouze na dva sety a porazila stejně starou nasazenou Angličanku L. Rush 6:4 6:4. Útočnou hrou vedla celý zápas za vítězstvím. Ve druhém setu jí obrat z 2:0 na 3:4 nezlomil, což bylo klíčové a pak třemi hrami nasázela 8 winnerů do rohu a získala gamy dvakrát 40:0 a 40:15 a postoupila dále.
Ve čtvrtek si zahrály holky spolu o postup do čtvrtfinále. Třetí týden společně na pokoji a dobrá nálada je neopouští. Ráno se jedná rozehrává s Aňnou a druhá se Staníkovou. Všichni sledujeme zápas společně včetně sparťanské akademie, pro některé jsou holky vzorem. Občas se s nimi mohou potkat na kondicích u Petra Pecha.
Nastiya je pořád zkušenější a i když se jí nedaří, tak ve čtvrtek podává lepší výkon než o den dříve a poráží Simonu 6:2 6:3. V prvním setu měla hra dobrý spád, ve druhém se hrálo s více chybami na obou stranách.
Anna Vrbenská si na večer zaběhla „dvanáctiminutovku“ s naší akademií a ví, že musí přidat. Nina je „rozsekaná“ a odpoledne byla za fyzio, aby jí odblokoval záda a lopatky.
Večer jedeme s Davidem Havlem na pozvání na večeři s Juan Carlosem Ferrerem, který nakonec nedorazil, protože odletěl na exhibici s Gonzalesem do Chile. Ale byl přítomný jeho trenér, tak nebylo špatné si poslechnout, jak akademie JCF začínala na dvou kurtech a postupně se rozšiřovala. Juan trénoval pouze s jediným trenérem od svých 10 let  po celou kariéru. Myšlenka na akademii vznikla po vítězství na Roland Garros v roce 2003 v hlavě Juan Carlose, když hledal vhodnou investici.

No comments: