Monday, April 22, 2013

Chiasso (Sui) 25 000´ ITF Pro

Včera příjezd na turnaj žen ITF s dotací 25 000´. Cestu jsme urazili za sedm a půl hodiny z Prahy a Kateřina Siniaková je připravená se poprat v kvalifikaci o postup do hlavní soutěže. Bohužel v Chiasso se hraje současně Fed Cup mezi Švýcarkami a Australankami a pravidla ITF neumožňují mít dvě akce ITF na jednom místě, tak nás nenechali ani trénovat v hale, když pršelo. 
Nakonec jsme byli pohotoví a jediní jsme zajeli 20 minut vzdáleného jiného města, kde jsme stihli odehrát v dešti aspoň hodinu. Katka byla sice domluvená s Variyou Flink na trénink, ale až na pátou, ale to bylo stejně pozdě. Katka je nasazená a zítra mít zápas nebude, ale v úterý jí budou čekat, v případě výhry dva zápasy o postup do hlavní. 
Chiasso je hned u italských hranic a okna z hotelu máme hned přímo na hraniční přechod. Na jídlo chodíme s pasem v kapse do Itálie J. , kde jsou poloviční ceny.Variya Flink přiletěla z Marakesche, kde se nedostala jako poslední do kvalifikace, tak přiletěla sem, kde zbyly 3 volna místa v kvalifikaci.
V pondělí trénujeme v Melidě, tam kde jsme hráli včera, protože Fed Cup se stále dohrává dneska. Na odpoledne je hlášen déšť, tak Katka a Flink trénují dvě hodiny. Klub má 3 kurty a je hned u jezera, nádherné jak je tady cítit lepší vzduch. Trénink utíká rychle a holky hrají dobře. 
Přes den trénuji ruštinu s tátou od Flink, nebo s ní. Když nerozumím, tak mi Katka překládá, nebo se směje jak mluvím špatně. Na druhé straně hranic zase trénuji italštinu v místních restaurací. Z Olympu je tady ještě Katerina Alexandrova a zítra dorazí na hlavní soutěž Katka Vaňková, nebo Lucie Hradecká přímo z Palerma. 

No comments: