Thursday, June 9, 2016

Trénujeme v Birminghamu WTA


Ve čtvrtek se přesouváme do Birminghamu. Z Hertogenbosche to trvá do Amsterdamu na letiště hodinu a vezou nás velkým Jaguárem. Z venku auto vypadalo velké, ale do kufru se vešly pouze dvě naše tašky a rakety a brašnu jsme museli dát na zadní sedadlo.  Řidiči si vždy auta užívají, jezdí rychle a jsou spokojený jezdit takovými auty. Škoda pro ně, že auto musí po turnaji vrátit. Taky by se mi líbilo mít Jaguára doma :).  Na letišti díky Sky Priority od KLM míříme rovnou na odbavení a nemusíme tak stát dlouhou frontu u přepážek. Let trvá hodinku a jediné zdržení je při kontrole biometrických pasů, kdy automaty nezvládají rychle fungovat při čtení pasů. Ač jsme táhli hodně zavazadel, tak řidiče nenapadlo pomoci nám s bagáží.  

Dneska by mělo být v Birminghamu ještě pěkně a po příjezdu na hotele, jedeme na pátou trénovat do areálu. K dispozici jsou pouze tři tréninkové kurty, ty zápasové se šetří. Tráva je odlišná tady a hraje se na ní hodně příjemně. V Hertogenboschi to blbě skákalo a tráva nebyla plynule srostlá. Tady je to jak koberec s mnohem lepší odskokem. Na půl šestou měla přijít Bondarenko s námi trénovat, ale uvízla v zácpě, tak jsme hráli hodinu a půl sami. 

Na pátek máme dva tréninky po pětačtyřiceti minutách a večer bude los. Letos se hlavní soutěž zmenšila na 32 a tím pádem je potřeba vyhrát v kvalifikaci tři zápasy. Rozdílné oproti loňsku, kdy stačily pouze dva.

No comments: