Saturday, June 11, 2016

Sparťanky postupují do 2.kola kvalifikace - Birmingham WTA

Sobotní první kolo kvalifikace vypadalo, že naruší déšť, ale nakonec se kurty zatahovaly pod plachtu snad jenom dvakrát.  Katka Siniaková nastoupila do zápasu hned v jedenáct hodin proti finalistce z roku 2013 Donně Vekič. Chorvatku Vekič doslova deklasovala 6-3 6-0, za stavu 3-2 šla do vedení v gamu 30:15 při podání Vekič a následně využila třetí break a odskočila pohodlně do vedení na 4-2, 5-2, 5-3 a 6-3. Katka výborně zvládla game ve druhém setu za stavu 3-0 0:40, kdy se ještě Vekič nadechovala k případnému obratu, ale ten Katka včas zastavila a zítra ji čeká Angličanka Laura Robson

Klára Koukalová předvedla obrat, kdy po prvním setu prohrávala 1-6. Ve druhém odvrátila pět mečbolů a vyhrála tiebreak 14:12, ve třetím setu už na kurtě byla lepší a vyhrála třetí set 6-2. Soupeřkou ji byla Číňanka Xu. Původně měla Klára hrát s Andreou Hlaváčkovou, ale ta pokračuje stále ve čtyřhře v Nottinghamu. Zítra se Klára utká s Ukrajinkou Bondarenko. 

Třetí ze Sparťanek je Kristýna Plíšková, která dnes přicestovala z Nottinghamu a bude hrát až zítra případně dva zápasy. Hráčky co hrají hlavní soutěž už taky trénují. Zatím jsou k dispozici tři tréninkové kurty por všechny.  Nasazené hráčky mají kurt pro sebe, ostatní musejí sharovat ve čtyřech.

No comments: