Sunday, June 26, 2016

Trénujeme ve Wimbledonu



Před více než týdnem jsme se vrátili z Birminghamu do Prahy. Předem jsme věděli, že Kateřina Siniaková bude hrát pouze dva turnaje na trávě v Hertogenbosch a v Birminghamu, třetí turnaj v Eastbourne, týden před Wimbledonem vynechá.  Musím říci, že po dvou turnajích jsem se vrátil hodně unavený, a to hlavně psychicky.  Nezdá se to, ale tohle trenéry vyčerpává. Neustálý shon a nějaké plánování a déšť vám to stejně celý pozmění. Na zápasy se čekalo i celý den a když to vypadalo, že se opravdu hrát nebude, tak najednou přestalo pršet a šlo se na kurt. Jeden dva dny doma s rodinou mě vrátili energii. Taky bylo přes týden hodně práce na Spartě na kterou se vždy hodně těším.

Teď už jsme ve Wimbledonu. V pátek jsme odletěli z Prahy a kromě nás byli s námi v letadle Kristýna Plíšková s tátou a Davidem Kunstem, Anastasia Zarytská s mámou a Johana Marková s Lukášem Březinou. Poslední dvě hráčky jsou juniorky co hrají juniorský turnaj v Roehamptonu a pak pokračují na juniorku Wimbledonu.  

V pátek navečer jsme zatrénovali sami na kurtě jedna. Od soboty už byly tréninky ve čtyřech na kurtě, ale přeci jenom má každá hráčka možnost si jednou zatrénovat na zápasových kurtech. Dopoledne trénink s Kozlovou byl ok, odpoledne jsme zamířili na zápasový kurt s Němkou Friedsam, ale po patnácti minutách nás vyhnal déšť. V neděli Katka trénovala s Denisou Allertovou a odpoledne s Tsurenko. 

Obměňovat sparingy 
Často se nám teď daří se domlouvat na tréninky s Ukrajinkou Kozlovou, ale je lepší to častěji měnit. Asi každý má trochu někoho oblíbeného na sparing. Vloni jsme psal, že Kateřina často trénovala s Krunič, nebo Schmiedlovou, na podzim pak s Hercog, Friedsam.

No comments: