Thursday, June 16, 2016

Hraje se na mokré trávě - Aegon Classic Birmingham WTA


Poslední dva dny byly na kopírák stejný. Od ráno pršelo, všichni seděli uvnitř lounge a čekalo se, na kterou hodinu se vždy posunou zápasy.  Kolem 14 hodiny se zápasy pustily na kurt, ale pořád malinko poprchávala a zápasy se hrály na mokré trávě, která extrémně klouzala na stranách.  Bohužel rozhodčí dělali, že nevidí, že to klouže a vždy se odvolávali na to, že na vedlejším kurtě se hraje.  Byl to extrém a vždy se čekalo, která první hráčka se natáhne a spadne a zápas bude přerušený. Včera protestovala Radwanska proti uklouznutí, ale organizátoři jsou v časovém skluzu, proto to ženou do extrému. Mokrá tráva hodně ovlivňuje pohyb a na stranách se nedá vůbec zabrat do odrazu. 

Včera to měla Kateřina Siniaková výborně rozehrané, stav 3-0 nedával šanci soupeřce, pak za stavu 3-2 se přerušovalo a dnes se zápas odpoledne dohrával.  Bohužel to nevyšlo 7-5 4-6 3-6. Hodně to ovlivnilo, že se Katka nedokázala odpoutat od mokré trávy a nechala se tím rozhazovat.  

Dnešní obrat zápasu dokázala i Gavrilová s Broady. Angličanka vedla 6-4 0-2, ale dneska už byla poloviční a Gavrilová ji dokázala rozebrat i psychicky, zbylé dva sety vyhrála 6-2 6-3.  Suarez Navarro dohrávala se Svitolinou za stavu 1-0 ve třetím setu. V slušných a opatrných výměnách zvítězila Španělka v poslední setu 7-5. 

Počasí moc nepřeje. Například Caroline Wozniacki je tady od neděle, ale kvůli počasí se na trávu ještě nedostala a vždy trénovala v hale. Nakonec šla do zápasu dnes večer, kdy poprvé stála na trávě. V dohrávce vede 3-2 nad Wickmayer. 

My to zítra balíme a večer letíme do Prahy. 

No comments: