Sunday, June 5, 2016

Cestujeme do Hertogenbosche

V sobotu brzy ráno odlétám do Amsterdamu, kde se o několik hodin později potkávám s Katkou, která letí rovnou z Paříže. Vyměnili jsme taxíky TickTack za Green-Prague, který jezdí na plyn a mají lepší sazbu na km. Na letišti jen očekávám překvapení, čím poletíme obzvláště když máme letenku s ČSA, ale místo nich letí Smartwings nebo Travel Servis, který kooperují lety s ČSA. S označením letenek OK nám musí, ale vždy vzít těžší zavazadla do 23 kg, podle pravidel aliance Sky Team. Jinak Smart a Travel má limit jen do 15 kg a s tím se letět nedá na turnaje.

Z Amsterdamu do Hertogenbosche to trvá ještě hodinu autem. S námi jede ještě Japonec Nishioka s trenérem a ATP physio. Japonci jedou rovnou trénovat z letiště na trávu a sotva to stíhají na čtvrtou hodinu. Když o hodinu později dorážíme do posilovny se rozcvičit, tak Nishioka běhá na pásu s brutálním sklonem nahoru, že mu tuhnou rychle nohy, ale vydrží to docela dlouho. Běží takhle skoro půl hodiny a chvílemi sotva jde, pak přeleze na druhý pás vedle a pokračuje dál v běhu. Nishioka je ročník 95´ a jezdil s námi juniorský turnaje ITF, na žebříčku ATP je 113. 

Katka jde rovnou z antuky na trávu. Dovezl jsem ji z Prahy tři páry bot na trávu. 45 min hraje s Němkou Siegemund a čtvrt hodiny hraje sami spolu. Po sedmé nás už vyhánějí z kurtu, že je musejí zakrýt plachtou, aby tráva nezvlhla. Docela foukal vítr z jedné strany a proti větru hrát to byla vělká dřina. Zítra Kateřina má dva tréninky. Taky se dohrává kvalifikace v neděli.

PS: Ještě k té první fotce - tohle je smutný pohled na letišti na chátrající ČSA. V sedm ráno na letištní ploše je tenhle zrezivělý vozík. K letadlu ČSA  nás veze autobus, přitom gaty a choboty jsou volné a dalo by se nastoupit přímo a ne nás vozit deset minut po letištní ploše a "hledat" letadlo na nejvzdálenějším místě. Je to smutný pohled na naše aerolinie!

No comments: