Friday, August 10, 2018

Senzace na MS "14" - Chlapci se po 11 letech probojovali do finále

Chlapecká senzace na mistrovství světa pokračuje. Chlapecký tým ve složení Hynek Bartoň, Oldřich Vejšický, Jakub Nicod a kapitán Jiří Kulich živý sen na zlato. Tým s kterým nikdo nepočítal, už jen proto, že nehrál pro zranění Mathew Donald překonal všechna očekávání. K tomu, když jsem viděl tréninkovou morálku týmu před týdnem, tak to vypadlo, že budou rádi, když skončí do 12. místa. 

Ale večer před losováním, říkám Jirkovi: "Nikdo s vámi nepočítá a nejhorší jsou týmy, který nemají, co ztratit. Hrají uvolněně a dělají trable ostatním. Mohli byste to být i vy." Po týdnu je z toho boj o zlato. Naposledy se český výběr chlapců probojoval do finále v roce 2007, kde podlehl Austrálii. Myslím, že to byl ročník 93´- Vrňák, Veselý, Rumler. 

Jak se to klukům podařilo letos. 
Ve skupině C - byli nalosováni, až jako poslední čtvrtý celek, což znamenalo hrát hned proti 3 nasazeným Španělům, kteří se stali vicemistry Evropy. Zápas skončil 2-1, Podařila se sázka na druhého hráče Oldu Vejšického, který rozebral hru Španěla pomocí čopů a kraťasů. Rozhodující čtyřhru zvládl Bartoň, Vejšický. Od té doby se začali klepat Japonci. Tentokrát bod ze dvouhry získal Bartoň a opět musela zasahovat dvojice Bartoň, Vejšický a vítězství 2-1. Poslední zápas ve skupině proti Paraguay skončil po dvouhrách 0-2 a postup do čtvrtfinále ze druhého místa.

Tam los moc nepřál a kluci šli na první nasazenou Francii. Tentokrát v akci Jakub Nicod a deklasuje druhého Francouze 6-1 6-0, který jakoby vůbec nevěděl, že existuje nějaká trpělivost. První bod doma a musela rozhodovat čtyřhra. Opět dvojice Bartoň, Vejšický přehrávají mistry Evropy Francouze 2-1 a postupují do semifinále. 

Chlapci rozhodují po dvouhrách proti Peru 2-0. Vejšický i Bartoň tráví na kurtě přes dvě hodiny a vítězí. Zítra je čekají Američané. Dokonají své dílo? Už teď je to senzace, když ve finále jsou také  dívky. Držte palce zítra. Nemožné se může stát skutečností. Oba týmy společně zlato ještě nikdy nezískaly, naposledy se povedlo týmům USA v roce 2008.

       

No comments: