Friday, August 10, 2018

Češky po 9 letech znovu o titul na MS družstev "14"

Je to dlouhých devět let, co byl naposledy dívčí tým ve finále na MS v Prostějově. Tenkrát jsem byl u toho jako kapitán, když celek ve složení Petra Rohanová, Gabriela Pantůčková, Aneta Dvořáková podlehl ve finále Američankám 1-2. Byla to má první účast tenkrát v roli kapitána na MS a hned finále. Tenkrát to nikdo nečekal. Naposledy dívky dosáhly na bronzovou medaili v roce 2013, ve složení Markéta Vondroušová, Monika Kilnarová, Anna Slováková a kapitán Luboš Štych.
Photo by Jet Tanaka - copyrights

Letos, se náš postup do finále očekával. Jakékoliv vypadnutí dříve by bylo bráno jako neúspěšně a na druhou stranu člověk se nesmí bát říci, že chce něco vyhrát. Tým ve složení Linda Fruhvirtová, Linda Nosková, Agáta Černá v dnešním semifinálovém zápase poprvé zvítězil hladce 3-0. Turecko bylo snadným soupeřem, který nekladl moc odporu a byl smířený s porážkou dopředu. Jsme ve finále. 
Photo by Jet Tanaka - copyrights

Tam nás čekají Rusky, které vyřadily v dnešním druhém semifinále Američanky 3-0. Zápasy byly dlouhé, Rusky byly uřvané a bojovné. Američanky hůře se pohybující a hodně kazící. Zítra nás čeká dlouhý den a náročné zápasy. 

No comments: