Saturday, August 11, 2018

České týmy vybojovaly dvě stříbra na MS "14" družstev

Aby se oba týmy v jednom roce probojovaly do finále mistrovství světa, to se dlouho nestalo, obzvláště českému výběru chlapců a děvčat. Zatímco pro kluky je stříbrná medaile vynikajícím úspěchem, u děvčat je to zklamáním, ale "snad" jen dnes. Ráno se probudí a dojde jim, že přeci jenom něčeho dosáhly.

Ale tyhle porážky bolí.  Není všem dnům konec, účast na MS se nerovná tomu, že mám tenisovou kariéru jistou. Snad bych mohl vyjmenovat několik hráčů s medailí odsud, ale tenis dnes nehrají. A na druhou stranu neúčast na MS neznamená, že toho úspěchu nikdy nemohu dosáhnout, protože jsem nebyl nominovaný, ba naopak jsou hráči, kteří se prosadili na Tour a nikdy předtím nereprezentovali v žádných žákovských kategoriích. 


Dnes se toho stalo hodně, Linda Fruhvirtová podlehla Rusce E. Andreeve 4-6 ve třetím setu, škoda že nepokračovala v klidné hře, kdy se ji povedl obrat a vedení 4-3 v tomto rozhodujícím setu. Linda Nosková zahrála nejlépe v tomto týdnu, obrátila první set z 2-4 proti D.Schnaider a zvítězila v pravý okamžik 6-4 6-2. 

Rozhodující čtyřhra; v tom nás důrazné Rusky dnes přehrály. Měly tlak odzadu, tak i od sítě. Oba sety byly, jak přes kopírák 2-5, 4-5. 4-6 4-6. Holky bojovaly, zkoušely to i obě odzadu, ale když začalo něco fungovat, tak se v tom nepokračovalo.

Od sedmnácté hodiny probíhal slavnostní ceremoniál. 
Dívky - 1. místo Rusko, 2. místo Česko, 3. místo USA
Chlapci - 1. místo USA, 2. místo Česko, 3. místo Paraguay 

Díky všem, co jste fandili a sledovali toto mistrovství! 


No comments: