Thursday, May 19, 2016

Roland Garros - o postup do hlavní se popere trio Češek

Zítra se hraje poslední kolo kvalifikace a trio hráček bude bojovat o postup do hlavní soutěže. Holky už mají za sebou vyhrané dva zápasy a stačí udělat poslední krok zítra. Hraje se v těžkých podmínkách, Katce dnes po celé dva sety pršelo a bylo jen dvanáct stupňů. Na tribuně se zimou skoro nedalo sedět a my jsme byli zabalený ve třech ručnících. Tipuji, že tohle hrozné počasí někdo zase odnese nějakou nemocí a odstoupí z turnaje. Hráčky z hlavní soutěže už sem najíždění a trénují.

Klára Koukalová bude hrát s Turkyní Buykakcay. Katka ji v minulém týdnu porazila v Trnavě. Klára dnes začala zápas hned 0-3, ale pak otočila na 7-5 6-0 s Minellou. S Turkyní se utkala vloni ve finále v Dubaji na 75k, kde ji podlehla 7-6 4-6 4-6. 

Kateřina Siniaková hraje se Španělkou Solar-Espinosa. Dosud se neutkaly, ale Katka má v posledních týdnech slušnou bilanci zápasů. Určitě bude platit rychlost na soupeřku.

Lucie Hradecká narazí v posledním kole kvalifikace na Američanku Min. Ta dnes vybojovala zápas ve třech setech s Bonaventure a podle aplikace Resultina, Američanka v letošním roce vyhrála 11 ze 12 třísetových zápasů.

Zajímavé postřehy z kvaldy
Když koukám na poslední kolo kvalifikace, tak tam je hodně hráček ročníku 96´, s kterými jsme se potkávali na juniorských turnajích. V posledním kole hraje o postup 24 hráček z nich 96´ je celkem 6 - Chirico, Ferro, Haas, Siniaková, Soylu, Sorribes Tormo. Dále 95´ Vickery, Mertens a 97´Jorovič. 

Slovenský tenis může doplnit v hlavní soutěži Daniela Hantuchová, která bude bojovat s Američankou Brady a Kristina Kučová s Ukrajinkou Zanevskou. 

Jinak areál prochází velkou rekonstrukcí, ale o tom příště.  

No comments: