Monday, May 9, 2016

ITF Trnava 100 000´ - Empire Slovak Open 2016


Od pondělí se v Trnavě hraje největší ženský turnaj na Slovensku s dotací 100.000´ . Turnaj probíhá současně s WTA turnajem v Římě a řada hráček, které jsou na hraně první stovky, dala přednost Trnavě, než náročné římské kvalifikaci. Nakonec do Trnavy dorazilo pět hráček světové stovky - Rybáriková, Buyukakcay, Sevastová, Diyas a Kristýna Plíšková. Dále hráčky, kterým padají body a jsou na hranici stovky Tatashvili 114 WTA, Čepelová 123 WTA, Mitu 110 WTA, Rodina 118 WTA, Linette 102 WTA, Katce Siniakové teď už nic skoro nepadá a je 121 WTA. 

Startovní pole je hodně nabité a v posledních týdnech se dařilo některým hráčkám nad očekávání. Druhá nasazená Turkyně Buyukakcay získala překvapivě WTA titul v Istanbulu, Polka Linette vyhrála před týdnem ITF 100k ve francouzském Cagnes-sur-mer, nebo Američanka Chirico postoupila z kvalifikace do semifinále v Madridu. 

Z českých hráček hrají v hlavní soutěži Kristýna Plíšková, Kateřina Siniaková, Barbora Krejčíková, Barbora Štefková, Markéta Vondroušová.

Ze Slovenska první nasazená Magdaléna Rybáriková, Jana Čepelová, Rebecca Šrámková, Lenka Juríková a slovenské juniorky Viktorie Kužmová a Tereza Miháliková.

Další mladé hráčky v hlavní jsou Ukrajinky Olga Fridman, Diana Yastremská, která postoupila z kvalifikace a na volnou kartu startující Ruska Anna Blinková.

Turnaj se hraje v Tenisovém Centrum Empire Trnava, kde se rozšiřuje areál u budoucí čtyř halu a ubytování prostory. Akademie se snaží přilákat zahraniční hráče. Více info později. 

No comments: