Monday, May 16, 2016

Kateřina Siniaková vyhrála v Trnavě 7 titul v kariéře - Empire Slovak Open 2016

Kateřina Siniaková v neděli v Trnavě vyhrála zatím nejvyšší kategorii turnaje v kariéře na ženském okruhu. Empire Slovak Open 2016 se hrál pod ITF Pro Circuit s dotací 100.000´ Usd. Po vítězství takového turnaje, by člověk čekal, že poskočí ze 122. místa na světě, někam k 80. Ale hráčky jsou tak vyrovnané, že Kateřina si polepšila "pouze" na 107. místo na WTA.  Přesto pocit vítězství je nádherný, ale chvilkový. Hodinu po zápase jsme byli už na cestě do Hradce Králové a odkud jsem pokračoval vlakem domů do Prahy. Kolem deváté večer doma a hned druhý den ráno v 6:40 na letiště směr Paříž. Zítra Katka začíná první kolo kvalifikace na Roland Garros. 

Ale zpátky k finále. Hrálo se za velmi chladného počasí, což pro obě hráčky muselo být nepříjemné. Katka už vedla 7-6 5-1, aby si cestu za vítězstvím sama zkomplikovala. Od stavu 1-3 přitom soupeřka už moc nehrála, ale vycítila po pár chybách Katky příležitost a pak skoro neprohrála míč. Set 5-7. Návrat Katky na kurt do třetího setu přineslo zklidnění a hru pilné včeličky. Po pár gamech, to byla právě ona, co vypadala opět zase v klidu s minimem chyb a zápas zaslouženě vyhrála nad Anastasii Sevastovou (Lot) 7-6 5-7 6-0. 

Kateřina hrála celý turnaj dobře a zasloužila si ho vyhrát. Poslední tři zápasy zvládla vyhrát ve třech setech, vždy s výbornými soupeřkami. Obracela zápasy, když už prohrávala 0-3 ve třetím setu s Kristýnou Plíškovou, nebo v semifinále proti Zarině Diyas se na ni obrátilo potřebné štěstí ve formě deště, kdy se Zarina nadechovala k obratu, když získala vedení z 1-3 na 4-3, ale po návratu k dohrávce Katka vyhrála tři gamy po sobě a předvedla obrat jak z pohádky. Tohle všechno patří k vítězství, bojovnost, vůle, zarputilost a štěstí taky.

Pro Katku je to sedmý titul v kariéře.

No comments: