Wednesday, May 11, 2016

1. kolo v Trnavě ITF 100k - Empire Slovak Open 2016



Až do třech dnů bylo rozložené první kolo turnaje. Pro ty co hrály v pondělí to může být dlouhé, jelikož i druhé kolo je rozdělené na dva dny: středa, čtvrtek. Ostatní to pociťují na tréninkových kurtech, kde jsou k dispozici pouze dva kurty po celý den. Ačkoliv areál čítá dalších minimálně šest kurtů, tak na ně se nedá skoro vůbec dostat, protože patří k hotelu a jsou na ně prodané permanentky. Moc hráčů z akademie se to tady nehemží, ale na prospektu akademie, kde je vyfoceno přes třicet hráčů a hráček jsem očekával plnou kapacitu kurtů. Asi jsou na turnajích...

Co přineslo první kolo
První nasazená hráčka Magdaléna Rybáriková hraje s ortézou na levé ruce a může hrát pouze čop. Bohužel za stavu 2-4 si zranila kolenní vazy a musela vzdát zápas proti talentované Kužmové. Ta se zítra utká s českým talentem Markétou Vondroušovou, která dnes porazila Američanku Tatishvili 7-5 4-6 6-3. Další Slovenka Jana Čepelová vybojovala zápas s nasazenou Rumunkou Mitu 4-6 6-4 6-4, zápas se hrál hodně dlouho a ve čtvrtek ji čeká slovenské derby s Rebeccou Šrámkovou, která vyřadila překvapivě naší Barboru Krejčíkovou 6-4 ve třetím setu. 

Překvapení
Američanka Chirico si přivezla semifinále z Madridu, ale tady nestačila na slovenskou kvalifikantku Juríkovou a pohrála 6-3 2-6 2-6. Po úspěšném Madridu nenašla v sobě energii a větší vzdor. Asi kdyby byl zápas ve dvou setech, tak by to zvládla, ale na třetí set, už neměla energii. 

Juniorky v akci
Postup z kvalifikace a výhra v prvním kole pro Vondroušovou. Rovněž Kužmová postoupila dále, překvapila mě výborným servisem a útočnou hrou.  Pro další to bylo už nad jejich síly. Ukrajinka Fridman podlehla druhé nasazené. Fridman - hraje pěkně, výborný backhand, levačka, ale slabší pohyb a v obraně běhá docela daleko za čarou. Druhá Ukrajinka Yastremská je ještě mladá, ale je daleko živější a dravější. Ruska Blinková - na tu jsem se nestihl  podívat. Prý hraje na tři údery, ale Zarina Diyas ji vypráskala z kurtu dvakrát 6-1. 

Obě Sparťanky jdou dále. Kristýna Plíšková vyřadila Soler-Espinosa 6-2 6-1. Vtipné je, že si spolu domluvily trénink o den dříve a když uviděly los, tak to nechaly a seta si daly mezi sebou stejně. Kateřina Siniaková vyřadila Rusku Leykinu 6-4 6-1.

Oficiální stránky turnaje najdete zde: 

No comments: