Tuesday, May 24, 2016

French Open - sledujte 10 mladých hráček v hlavní soutěži


Na French Open se dohrála dnes  horní polovinu pavouka. Kromě zavedených jmen hráček se vyplatí sledovat mladé naděje o kterých ještě možná uslyšíme. Vybírám hráčky, kterým není ještě více než dvacet let (ročník 96´ a mladší). Přeci jenom ty starší jako je Gavrilová (95´), Svitolina (94´), Keys (95´), Stephens (93´), už nějakou dobu na okruhu jsou. Možná tyhle mladší ještě velkou díru na letošním French Open neudělají, ale postupně se budou dostávat, nebo zabydlovat ve světové stovce. Zatím jsou některé na hraně stovky a většina od 150-200. místa. Večer jsem článek aktualizoval a doplnil o výsledky. Beru to od shora, nikoho neupřednostňuji. 

Taylor Townsend  (věk 20 let, Rank 174) - Američanka, která bývala světovou juniorskou jedničkou v době, kdy Katka hrála juniory taky. Na RG startuje na volnou kartu. Jak je to možné? US Open vymění pár volných karet s dalšími Grandslamy. Townsend má za sebou dobrý měsíc, kdy byla ve finále na 75k, vyhrála 50k a na další byla ve finále. Má dobrý cit pro míč, ale horší pohyb po kurtě. V 1.kole porazila Francouzku Hesse 6-2 6-1 a potvrdila tím příjemný los.

Ocean Dodin  (věk 19 let, Rank 149) - Francouzka startuje na volnou kartu. Před dvěma lety se mi líbila, když hrála v Limoges. Od té doby další posun na žebříčku neudělala. Hraje hodně útočně, až takovou ruletu. Pokud to ten den nepadá, tak nevyhraje, když to padá, tak se s ní nedá hrát. Určitě těží ze své vysoké postavy. Další odkaz - zde.  Dneska potrápila ve třech setech Ivanovič 0-6 7-5 2-6.

Kateřina Siniaková (věk 20 let, Rank 107) - jen pár vět. V loňském roce už Katka byla ve stovce, ale červencové zranění kotníku v Bad Gasteinu ji zastavilo a návrat na kurty těsně před loňským US Open a následné Asijské túře byl skoro bez přípravy. Letošní antuková sezóna Katce vychází a návrat do Top 100 by mohl vyjít. Výhra v Trnavě na 100k nabudí. Škoda, že los do prvního kola vyšel na docela těžký los. Dneska Katka bojovala se Suarez Navarro 2-6 6-4 2-6. V třetím setu si to chtělo pohlídat stranu po větru, kdy Carla byla v defenzívě. 

Tessah Andrianjafitrimo (věk 17 let, Rank 313) - Francouzka startuje na volnou kartu. Já už ji viděl před třemi lety v Egyptě na 10k, když jsem byl se Simonou Heinovou a Ninou Holanovou. Tenkrát ji bylo 14 let. Dobře se pohybovala po kurtě, což pohyb v tenise je základ. Podporuje ji Francouzský svaz, tak má o turnaje postaráno. Na juniorských grandslamech tohle moc zatím neukázala. Třeba se dočká letos. Myslím si, že v druhém týdnu bude hrát juniory. Dostala od Wang 0-6 0-6.:(

Ana Konjuh (věk 19 let, Rank 74) - Chorvatská hráčka letos zatím na větší výsledky čeká. K tomu ji čeká loňská obhajoba WTA z Nottinghamu. Hraje rychle, střílí. Chce to ji držet hodně v pohybu. Letos se po dlouhé době rozešla s trenérem, který s ní byl od juniorů. Využila taky příjemné první kolo s Rodianovou 6-2 6-3.

Ipek Soylu (věk 20 let, Rank 175) - Turkyně, poprvé se kvalifikovala na Grandslamu. K mému překvapení porazila ve finále kvalifikace Ukrajinku Kozlovou. K tomu má docela přijatelné první kolo. Její hra není ničím zvláštní, snaží se hrát rychleji. První set získala nad domácí Razzano 6-4 1-6 0-6.

Daria Kasatkina (věk 19 let, Rank 32) - Ruska, která je po Belindě Benčič nejvýše na žebříčku z mladých hráček. Daria se snaží hrát délku úderů, aby držela soupeřky daleko za čarou. Má dobrý oko pro situace na kurtě a pohyb kočky. V zápase s Němkou Friedsam byla mírnou favoritkou, ale zdálo se, že jen čeká na chyby od Němky 6-1 4-6 6-3.

Donna Vekič (věk 20 let, Rank 96) - Další Chorvatka, nejradši bych ji vynechal. Tenkrát juniory skoro přeskočila a šla hrát rovnou ženské turnaje, takže se na okruhu pohybuje daleko déle, než ostatní holky stejného věku. Snaží se hrát útočně, ale má slabinu v obouručném úderu. První zápas s Keys bude hodně těžký pro ni. Keys 6-3 6-3

Louisa Chirico (věk 20 let, Rank 77) - Poctivá Američanka a před týdnem skočila do světové stovky. Využila příležitosti v Madridu, když prošla z kvalifikace až do semifinále. Sice ji vzdala zápas Azarenka, ale dokázala toho využít v následujícím kole, kde porazila Gavrilovou. Hraje docela zajímavě, takový poctivý tenis. Louisa vybojovala zápas 8-6 ve třetím s Davis.

Sara Sorribes Tormo (věk 20 let, Rank 196) -  Španělka, hraje přesně typický španělský tenis. Forhand liftem, daleko za čarou. Obíhaný forhand. Dnes prohrála s Pavlyuchenkovou 6-2 6-0.

Aljona Ostapenko (věk 19 let, Rank 36) - Lotyška. Dneska si zahrála derby se stejně starou hráčkou Osaka a podlehla s ní 6-4 7-5. Největší slabina Aljony je nadhoz při servisu a výkyvy ve hře. Občas to vypadá jako u bývalé ruské hráčky Dementieva. Dokáže na jedné straně sbírat skalpy hráček a na druhé prohrává často v prvním kole. 

Naomi Osaka (věk 19 let, Rank 102) - Japonka si myslím, že doplní ostatní hráčky v popředí žebříčku WTA. 



No comments: