Saturday, April 29, 2017

Zajímavé zápasy v kvalifikaci J&T Bank Prague Open

Dnes začíná kvalifikace a poslední hráčkou v ní je Veronika Kudermentova s žebříčkem 201.WTA, což je hodnotím jako silnější obsazení. Kvalifikace nabízí zajímavé obsazení. Z top 100 jsou to hráčky Dona Vekič  (96´), Ruska N. Vikhlyantseva ( 97´), která postupně míří vzhůru, při letošním Australian Open prošla kvalifikací, Mona Barthel se vrací po zranění a její žebříčkové postavení by mělo být  výše. 

Dále Japonka R. Ozaki, která první nasazenou hráčkou, Běloruska A. Sasnovič prošla na nedávném WTA turnaji v Bielu z kvalifikace až do semifinále a v minulém týdnu byla oporou Fedcupovém týmu, který prošel do finále. Poslední dvě hráčky ze stovky E. Alexandrová a M. Duque-Marino

Z českých hráček zabojují o hlavní soutěž Tereza Smitková, Denisa Allertová, Lucie Hradecká, Tereza Martincová, a mladší Monika Kilnarová, Karolína Beránková a Anastasia Zarycká, která získala české občanství. 

Z mladších hráček, kterým ještě nebylo 21 let a jsou známé z juniorských Grandslamů hrají Antonie Lottner (96´) a Anna Kalinskaya finalistky juniorského Roland Garros. Dále hráčky S.Vickery, B. Haddad Maia, J. Paolini (trio 96´), A. Komardina, V. Kudermentova (obě 97´). 

Ze Slovenska se dostala do soutěže R. Šrámková a V. Kužmová. Heather Watson kdysi vyhrála titul na Spartě, dnes bude hrát proti Smitkové. Začíná se od 10 hodin. 

No comments: