Sunday, April 24, 2016

Začíná J&T Bank Prague Open WTA - finále kvalifikace

V pátek se čekalo, jak dohraje Voegele čtvrtfinále v Istanbulu a jestli se případnou výhrou posune přímo do hlavní soutěže tady v Praze, nebo zůstane v kvalifikaci. Nakonec vyhrála a večer se do kvalifikace dostala poslední hráčka s rankingem 308. Kickenok. Na rozdíl od Rabutu, který se hraje současně s Prahou, je kvalifikace obsazena. V Rabatu zbylo luxusně pět volných míst v kvalifikaci.


V pondělí si zahrají o postup do hlavní Francouzka Hesse a Rumunka Cirstea. Hesse vyřadila v prvním kole naší Kláru Koukalovou 7-6 ve třetím setu a dnes vyhrála další třetí set nad Karatanchevou 6-4. Cirstea vyřadila naše dvě hráčky Karolínu Beránkovou 6-0 6-1 a Nastu Komardinu 6-4 6-4. Cirstea je bývalá 21. hráčka světa. V dnešním zápase bylo vidět v čem je rozdíl mezi ní a dvoustou Nasťou. Jednoznačně pohyb a z neutrálním míčů okamžitě tlak. 

Další zápasy o postup do hlavní. Tereza Smitková - Vania King. Tereze se v posledních letech na Spartě daří. Vyhrála dva poslední zápasy, které určitě nebyly nejlehčí. Dneska porazila Američanku Chirico, která se například před týdnem kvalifikovala ve Stuttgartu. 

Andrea Hlaváčková- Ocean Dodin. Hlaváčková vybojovala dnešní zápas ve třech setech se Slovenskou nadějí Kužmovou. Ta v prvním kole poslala domů hrdinku ze fedcupového utkání Švýcarku Golubič, která na antuce hrála příliš pomalu. Ocean Dodin to je střelkyně. Na antuce by měla mít méně šancí, ale už vyhrála dva zápasy. Odkaz na info Dodin - zde

Bára Krejčíková - Virginie Razzano.  Bára je rozjetá. Dneska si moc nezahrála, Argentinku Irigoyen porazila hladce 6-1 6-0. Razzano. 

Oficiální stránky turnaje zde: 

No comments: