Monday, April 25, 2016

Kateřina Siniaková ve 2.kole - J&T Bank Prague Open


Neuvěřitelná klika pro naše České hráčky. Během dne odstoupily tři hráčky z hlavní soutěže pro zranění a nemoc, a díky tomu se do hlavní dostaly na lucky losser další tři naše hráčky, které o postup podlehly dnes v kvalifikaci. Hlaváčková, Krejčíková a Smitková. Přitom lucky losser se losuje ze čtyř hráček a místo nezbylo na Francouzku Hesse. 

Kateřina Siniaková získala pěkný skalp nad Alizé Cornet 7-6 6-3. První set za stavu 5-4 ještě nedohrála, ale do tiebreaku dotáhla set a v něm zvítězila o dva body 7:5. Francouzka pak postupně odpadávala a Katka šla do vedení 4-1. Výměn bylo méně a to bylo nepříjemné pro hru, přesto si zápas už pohlídala. 

Ana Konjuh-Jelena Ostapenko 5-7 6-2 6-1. Obě přijely s novými trenéry. Jelena má na zkoušku bývalého Ruského hráče Cherkasova, který předtím působil s Rodinou. Obě hráčky se od prvního míče snažily hned útočit a mít tak navrch ve výměnách. Dá se říci, že ten kdo první nezaútočil, tak výměnu skoro nemohl vyhrát. Konjuh občas nasadila kraťas. Ostapenko byla dost nekoncentrovaná a tím si dost ublížila. 

Další zápasy jsem viděl jen chvíli. Kristýna Plíšková-Su-Wei Hsieh 6-4 3-6 1-6. Hsieh vypadá při úderech, že neví kam hraje a tím je nepříjemná. Brengle-Broady 6-2 6-0 velmi hladký výsledek, který bych nečekal. Čepelová- Gasparyan 7-6 7-5. 

Zítra se hraje:
Wickmayer- Giorgi. Vloni se utkaly tady na dvorci číslo dva a zvítězila Wickmayer 7-5 ve třetím setu. Zítra budou bojovat opět na dvorci číslo dva od 10 hodin. Večer nastoupí první nasazená Kuznetsová proti Sasnovich.  Letos to vypadá, že to Světlanu v Praze baví více než vloni. I když trénuje v mrazu, tak maká naplno. Tak to snad nezabalí jako vloni a nebude to brát jako přestupní stanici do Madridu, kde se bude hrát další týden.

České hráčky budou v akci: Karolína Plíšková-Voegele, Šafářová-Duque Marino, Strýcová-Govortsová, Krejčíková-Cibulková, Hradecká-Smitková, Smitková-Puig, Vondroušová-Dodin, 




No comments: