Thursday, April 7, 2016

Family Circle Cup Charleston WTA - Volvo Car Open


Z Miami jsme do Charlestonu dorazili přímým letem a oficiálním vozem Volvo jsme odjeli na hotel, který byl hned vedle letiště. Ten den ještě nejezdil shuttle mezi hotelem a kurty a tak jsme využili Uber a od osmi večer jsme pod světly zatréninovali. V Charlestonu je v tomto období jaro a na večer kolem nás kroužily malé mušky, které pěkně kousaly. Štípance nás ještě svědily týden po návratu v Praze. 

Areál v Charlestonu je v příjemném prostředí. Tentokrát veškerý servis turnaje nebyl pod hlavním centr kurtem, ale v domě ve viktoriánském stylu, který byl na druhém konci areálu. Zelená antuka byla příjemná na dokluz, ale první dny turnaje narušil déšť a povrch byl rychlejší. V průběhu turnaje mohly hráčky konzultoval s phyzio a doktorem jejich biomechaniku úderů a náročnost pohybu na pohybový aparát. 

Na postup z kvalifikace bylo potřeba vyhrát dva zápasy. Volnou kartu dostala Patty Schnyder, ale ve svém věku už to na ní bylo moc. Dobře zahrála Vesnina, která se kvalifikovala a nakonec došla až do finále turnaje.

Atmosféra turnaje je příjemná a řekl bych, že právem si turnaj kromě titulárního sponzora Volvo Car Open nazývají Family Circle Cup, kde se vlastně hraje o jakýsi rodinný pohár. Snad jen cesta z domu z hlavní budovy do trenérské šatny byla zajímá, tím kde se šatna nacházela. Nakonec Jirka Fencl mě ji vysvětlil. Do ní se vstupovalo přes centr kurt a takový skladiště po železných schodech nahoru, že to nemohl nikdo sám najít.

Nazpátek jsme letěli z Charlestonu, přes Atlantu a Paříž do Prahy. 

No comments: