Monday, April 25, 2016

Los 1. kolo - J&T Bank Prague Open

Dnes kromě kvalifikace se začíná hrát taky první kolo hlavní soutěže. Počasí moc teplé nebude a většina trenérů a je zabalena do zimních bund a čepic, ale koncem týdne se snad bude oteplovat. Chladné počasí je nepříjemné pro hru.

Nejzajímavější zápasy budou samozřejmě českých hráček. Na centrálním kurtu bude hrát Kristýna Plíšková a Su-Wei Hsieh. Po ní nastoupí Kateřina Siniaková a Francouzka Alizé Cornet

Další dnešní zápasy - kdo je kdo
Na kurtě jedna bude hrát Slovenka Čepelová proti Rusce Gasparyan. Slovenka patří oporám slovenského Fedcupového týmu. Letošní vzájemný zápas v Brisbane vyhrála 6-1 6-4. Gasparyan vletěla do top sto vloni a stabilními výkony se posunovala výše a výše. Hraje jednoručný backhand, který určitě má hodně solidní.

Další hráčka s jednoručným backhandem Noemi Broady bude hrát s Američankou Brengle. Broady se dočkala a letos se poprvé v březnu dostala v 26. letech do světové stovky. Na vzájemné zápasy je to 1:1. Letos na hardu zvítězila Broady. 

Poslední zápas z mého pohledu nezajímavější je zápas devatenáctiletých. Jelena Ostapenko- Ana Konjuh. Holky se znají od mala a obě sjížděly turnaje Tennis Europe od 12 let až po juniorské ITF. Obě mají vyhraný juniorský Grandslam. Ostapenko z Wimbledonu a Konjuh Australian Open a US Open. Vzájemná bilance zápasu od jejich 12 let je 4-2 pro Konjuh. Poslední zápas vyhrála letos v San Antoniu na hardu 7-5 6-4. Určitě budou hrát útočný tenis, vzhledem k tomu, že se dobře znají, tak mohou dělat více chyb, jak to bývá v takových "derby". Určitě si pamatujeme loňský zápas tady na Spartě mezi stejně starými Konjuh-Benčič 7-5 6-7 7-6.


No comments: