Monday, November 9, 2015

Limoges WTA 125.000´ - První den

V neděli jsme se přesunuli do Limoges, kde se bude hrát WTA turnaj s nižší dotací 125.00´. Cesta z Nantes uběhla rychle, vzdálenost mezi oběma městy je zhruba 300 km z toho se jede polovina po placené dálnici a druhá vede po okresní silnici. Dorazili jsme po deváté večer. V Limoges se začíná hrát už od pondělí a první kolo je rozdělené do tří dnů.
Silně obsazený turnaj hrají první tři hráčky z Top 35, které obdržely volné karty, Elina Svitolina, Ukr (WTA 20), která hrála Masters Elite Trophy v Číně, druhá nasazená Lesie Tsurenko Ukr (WTA 33) a třetí Caroline Garcia, Fra (WTA 35). Na to, že turnaj má malou dotaci, tak je to neobvyklé, že tak vysoko postavené hráčky hrají tady.

Kvalifikace se hraje ve vedlejší vesnici Coureix, kam se po odehrání celé kvalifikace jezdí trénovat. Hlavní soutěž se hraje na jednom kurtě v basketbalové hale. Povrch je hodně pomalý a zápasy se vlečou celý den. Začátek zápasů je od deseti hodin a v pondělí se hraje prvních sedm zápasů. Hned první zápas Ukrajinka Zanevska hraje přes tři hodiny a ještě okolo třetí odpoledne se hraje teprve druhý zápas. 
My trénujeme sami v Couirexu, kde máme kurt na hodinu a půl jen pro sebe. Ve zdejších halách neznají topení, tak je docela chladno. Věnujeme se pár věcem, které jsou potřeba používat více v zápasech. Kvalifikace se ani nenaplnila a zbyly dvě volná místa. Hráčky, asi jak spekulují kam jet, tak nakonec místo 16 hraček v kvaldě hrálo jen 14. 

První den se hrály zápasy - Němka A.Friedsam, která byla před týdnem nasazená jako jednička v Nantes porazila Ruský talent Anna Blinkova ( roč.98´), která je letošní juniorskou finalistkou Wimbledonu 6-3 2-6 6-3. Blinkova  začíná trénovat s Jardou Bulantem. Další Němka C.Witthoeft porazila Andrianjafitrimo, Fra (roč.98´) 7-6 6-2. 

S jendnoručným backhandem hrající Ruska M.Gasparyan vyřadila A. Gamiz, Ven 6-2 7-5. Prakticky si s Venezuelkou dělala co chtěla, když bylo potřeba, tak zabrala. Další obě Ukrajinky Kozlova a Zanevska jsou také ve druhém kole.


No comments: