Friday, November 6, 2015

České finále v Nantes - ITF 50k


Dnešní čtvrtfinálové zápasy se opět pěkně protáhly a to až do pozdního večera. První nasazená Němka A.Friedsam vypadala po vyhraném prvním setu, že zamíří do semifinále. Američance L. Chirico nedávala moc šancí, tlačila ji dál od základní čáry a Chirico hrála krátce. Ale, Friedsam nestačilo k postupu ani devět es, Američanka se pustila do "střelnice" a ve zbytku zápasu přehrála Němku přes forhand  a postoupila po setech 2-6 6-3 6-2 do semifinále.

Další zápas hrála Kateřina Siniaková proti Švýcarce X. Knoll. Znáte zápasy, kdy se moc nehraje, hodně se jen přechází zprava doleva a sbírají se míče. Hodně v těchto zápasech je pak důležité udělat méně lehkých chyb. Katce se to podařilo, zápas byl o mentální síle, než o fyzické zdatnosti. Knoll chodila servis sít, hrála čop z forhandu k tomu z levé ruky. Moc  se nehrálo a krátké výměny byly hodně rozdrobené jen do jediného úderu. Katka vyhrála další tiebreak na turnaji 7-6 6-4.

Třetí čtvrtfinálový zápas hrála Rumunku A. Mitu s Rakušankou T. Paszek. Mitu "střílí" a hladce vyhraný první set 6-2 tomu napovídal, že Paszek moc nestíhá. Ta lépe hraje backhand, na forhandu se zlepšuje, ale pořád tím úderem moc kazí.  Přesto se Paszek dostala k šesti setballům ve druhém setu. V tiebreaku už zvedala ruce že ho vyhrála, ale měla pouze setball. Mitu to přežila a po setech 6-2 7-6 je v semi. 

Poslední zápas se hrál až po semifinále čtyřhry. Naše děvčata Kateřina Siniaková a Renata Voráčová vyhrály v supertibreaku 11-9. Obrat zvládly ve druhém setu, za stavu 4-4 pomohla jedna varianta s kterou se otočil celý zápas a tak se bude konat české finále ve čtyřhře. V neděli nastoupí Siniaková, Voráčová-Kunčíková, Stuchlá. Ti postoupily do finále už včera. 

Francouzka M. Johansson vymazala Ukrajinku A. Kalininu přes forhand a nechala ji hodně běhat, aby se nedostávala do nebezpečného backhandu 6-1 7-6. 

No comments: