Sunday, November 1, 2015

Jsme v Nantes - ITF Pro Circuit 50.000´

Je závěr sezóny a poslední hon na body, které zaručí hráčkám vstup do hlavní soutěže na prvním Grandslamu sezóny na Australian Open. Hráčky mají poslední tři týdny na to, kdy se body počítají do přihlášení. My jsme se vydali do francouzského Nantes, kde v loňském roce, Kateřina Siniaková slavila vítězství.
Oproti loňskému roku jsme dali přednost letadlu do Paříže a autu z půjčovny. Další změnou na turnaji je, že letos je snížená kategorie bez +H hospitaly a turnaj toho moc extra nenabízí. Před odjezdem jsem říkal Lubošovi Štychovi o turnaji ve Francii. " Horší kurty, horší hala, horší hotel bez posilovny a Spa, horší jídlo a ani voda zdarma. Je to tak. Na turnajích ITF Pro Circuit Vám toho turnaj moc nenabídne, vše se platí a jediné co je, tak jezdí shuttle mezi hotelem a kurty. Na tréninky jsou pouze dva kurty, kde se tlačí všechny hráčky.
Katku si z loňska pamatují. Uvidíme jak se bude turnaj vyvíjet. První nasazenou hráčkou je Němka A.Friedsam (WTA 93), návrat po zranění kotníku se ji vydařil a v Linzi na WTA turnaji se probojovala do finále. Druhou nasazenou je Kateřina Siniaková (WTA 97), třetí Rumunka A.Mitu (WTA 99) a čtvrtá Lotyška A.Sevastova (WTA 112).

Z českých hráček dále startuje Renata Voráčová, Kristýna Plíšková, Tereza Martincová a z kvalifikace postoupila Karolína Stuchlá, která prošla třemi zápasy.

První kolo je nezvykle rozděleno do tří hracích dnů. Asi nemusíme hádat, kdo hraje až v středu. Snad všechny Francouzky :) 



No comments: