Friday, November 13, 2015

Kateřina Siniaková ve čtvrtfinále v Limoges # 4 den

Ve čtvrtek se hrály zápasy druhého kola, které začínaly od deset hodin. Turnaj se hraje v basketbalové hale místního Limoges LPS, kteří se stali několikrát mistry Francie. Zázemí je o malinko lepší než před týdnem v Nantes, ale prostory jsou malé. V místnosti zvané Warm Up - Cool down se dát opravdu zajezdit jen na jednom kole, to druhé šlape se jen ztěžka. Phyzioterapeut je pro hráčky k dispozici od WTA Tour. Mezi hotelem a halou jezdí Audi jako oficiální vozy. V hale je příjemné teplo, povrch je hodně pomalý a zápasy se kvůli tomu hrají skoro vždy na tři sety.
V prvním zápase hrála domácí Francouzka M.Johansson s Američankou L.Chirico. První set vyhrála díky rychlé hře Johansson 6-2, ale zbylé dva sety získala Chirico. Johansson pak už cítila únavu a více chybovala, jak sama pak přiznala, měla toho už hodně za sebou a ještě k tomu ji začátek zápasu od 10 ráno moc nepomohl. Únava ji přemohla.

Poté nastoupila na kurt F.Schiavone s Luxemburčankou M.Minella 6-2 6-3. Schiavone si tady hodně hýčkají. Vypadá to, že ji plní první poslední. V zápase hrála tospiny s čopy a Minella si s tím nedokázala poradit. Hodně se vykazila sama, přitom rychlou hrou mohla na Italku platit. Ale z nevynucenými chybami se blbě hraje. Přitom to jsou míče, kdy není ohrožována tlakem a sama to zkazí.
Kateřina Siniaková využila příležitost a porazila domácí P.Parmentier 7-6 7-5. V prvním setu měla vedením 4-1 nedávala moc šancí Francouzce, ale pak nakonec musela dotahovat stav 5-6 do tiebreaku. Ve druhém setu vedla 2-0, ale zase bylo 4-5 a zápas nakonec rychlým backhandem dohrála. Katce se podařilo ji zmáčknout do backhandu co se o den dříve nedařilo první nasazené Svitolině.
Poslední zápas mezi C.Garcia - R.Hogenkamp 6-2 6-2 jsme už neviděli. Dlouho jsme strečovali po zápase a když jsme se chtěli jít podívat, tak Garcia šla  už z kurtu. 

No comments: