Tuesday, November 10, 2015

Jak vypadá celý den na turnaji - WTA Limoges # 2 den

Je úterý ráno. Jak vypadá celý den před zápasem, který se hraje až navečer. Kateřina Siniaková hraje dnes s Francouzkou Alize Lim. Každá hráčka si dělá program podle sebe a každé vyhovuje něco jiného. Taky záleží co máte za sebou z předešlého týdne, jak je hráčka unavená, nebo jestli šetří tělo kvůli zranění. Jelikož se hraje na jednom kurtu a zápasy trvají déle, tak náš program malinko natahujeme.
Ráno je první změna, když z turnaje odstupuje druhá nasazená Tsurenko pro nemoc, která měla hrát jako první. Místo ní jde hrát lucky looser z kvalifikace Minnela, která ale měla hrát hned druhý zápas po Tsurenko ve čtyřhře. Tím se program natahuje, protože ji budou muset dát chvíli oddech před čtyřhrou, která bude následovat hned po její dvouhře. Supervisor už nemůže změnit program, pokud s tím hráčky nesouhlasí.

V 10:30 odjíždíme z hotelu přímo na tréninkové kurty v Coureixu. Máme vlastní auto a nemusíme čekat na shuttle. Katka se rozcvičuje 45 min před tréninkem. Na trénink se k nám připsala M. Johansson, což je dobrý. Ona dnes nehraje a tak se přizpůsobuje našemu hraní. Půl hodiny se rozehrávají holky a druhou půlku hrají body. S námi o kurt se ještě dělí Gaspariyan a Kalashnikova. Vedla má kurtě kurt jen pro sebe  Svitolina, která je první nasazená. Tak to chodí na turnajích včetně privilegií.

Hodinka stačí na trénink, odpoledne máme ještě napsanou půlhodinu sami na případnou rozehrávku. Ve 13:30 jsme v hlavní hale, kde se hrají zápasy. Zrovna hraje Ocean Dodin, která tady vloni překvapila postupem do semifinále. Po obědě se Katka domluvila s phyzio na zatejpování před zápasem a odjíždíme odpočívat na hotel.

V půl páté, když dohrává Rumunka Mitu s Paszek, tak sedáme do auta a vracíme do haly, kde zrovna bojuje Kristýna Plíšková s F. Schiavone. Po setu se Katka rozcvičuje na zápas a kolem šesté nastupuje na kurt s Francouzkou Lim. Organizátoři ještě předtím nechávají vyluxovat povrch.

Zápas se protahuje do konečného výsledku 6-4 7-6. Je okolo deváté večer a na kurt nastupují k poslednímu zápasu Anicka Beck s Chirico, který končí před půlnocí.

Výsledky 1.kola
K. Siniaková - A.Lim 6-4 7-6
T.Paszek - A.Mitu 6-4 6-3
R.Hogenkamp - O. Dodin 7-6 7-5
L.Chirico - A.Beck 5-7 6-2 6-2
F.Schiavone - K. Plíšková 6-4 6-3
M.Minella - S.Voegele 6-4 6-2




No comments: